Hoy es 19 de diciembre

presentará una Proposta Institucional a diputació

Compromís demanarà al Govern que paralitze la MAT fins que es realitze una "avaluació rigorosa"

7/10/2021 - 

CASTELLÓ. La coalició Compromís a la Diputació de Castelló portarà al pròxim ple de la institució una Proposta Institucional per a demanar al Govern d’Espanya que es paralitze la MAT fins que es realitze una avaluació rigorosa del projecte de línia aèria molt alta tensió Morella-Almassora.

Aquesta proposta es deu a l’aprovació d’una moció per part del Senat el passat 22 de setembre, on el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha destacat que "des de Compromís fem una aposta per les energies renovables produïdes de manera descentralitzada i en xarxa. Apostem per l’autoconsum i per eixa deslocalització, i per fomentar treballs arrelats al territori en la producció d’energies des del punt de vista local i comarcal".

"La línia de molt alta tensió, coneguda com la MAT, no és més que una altra cicatriu en el nostre territori i que perpetua un model energètic d’un oligopoli de grans centres d’energia que va d’un lloc a un altre i fugís d’allò que és eficient i el més raonable», ha reivindicat.

Borriol s'oposa a la instal·lació de la MAT

Alguns municipis de Castelló jhan mostrat la seua oposició a la instal·lació d’aquests projectes de Molt Alta Tensió, com és el cas de Borriol, on l’alcalde, Hèctor Ramos, ha manifestat el seu rebuig en la seua lluita per la paralització de la instal·lació de "l’autopista elèctrica".

En el cas de Borriol, “torres d’entre 40 i 80 metres d’alçada posaran en perill els nostres conreus i el nostre patrimoni natural i històric”, motiu pel qual, ha explicat Ramos, tota la corporació municipal, govern i oposició, han mostrat el seu rebuig total a la MAT.

L’última proposta que ens va arribar va ser un canvi de traçat, però això no és el que volem per al nostre poble”, ha reivindicat. En aquest sentit, Compromís ha defensat la necessitat de treballar en un model de desplegament de projectes d'energies renovables de producció de proximitat als llocs de consum i que tinguen en compte els interessos de tots els territoris i agents afectats .

Aquest model està basat en la denominada Estratègia Nacional d’Infraestructura Verda i de Connectivitat i Restauració Ecològica que protegisca les zones d’alt valor agrícola i forestal, donant veu i capacitat de participar en la decisió al territori, especialment en els grans projectes tant de producció com de distribució energètica.

"Hem de fugir d’eixes grans infraestructures pensades abans que el canvi climàtic fora una realitat incontestable i que per a res afavoreixen el territori que destrueix", ha manifestat el portaveu valencianista en un comunicat.

Noticias relacionadas

next