X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

atzeneta del maestrat serà l'encarregada d'acollir-lo

Conta'M: les mil i una històries en valencià que s'uneixen en forma de festival

20/07/2019 - 

CASTELLÓ. La febra dels festivals també es trasllada a la literatura amb el naixement de Conta'M, el festival de contes al Maestrat. Durant tres dies -19, 20 i 21 de juliol-, Atzeneta del Maestrat s'omplirà d'històries escrites en llengua catalana. Aquesta iniciativa està organitzada per Maestrat Viu, una fundació formada l'any 2011 que està integrada per diverses persones i col·lectius de tota la comarca del nord de Castelló, i gent d'Escola Valenciana.

L'objectiu d'aquesta activitat és donar a conèixer la riquesa del patrimoni de la literatura en llengua catalana, així com els seus valors i, també, descobrir altres cultures. A més, representa una oportunitat per a promocionar aquesta zona castigada en els últims anys pel despoblament.

Aquesta primera edició del Conta'M gira al voltant de quatre grans blocs: les sessions de narradors professionals, la Fireta del Conte, amb totes les novetats literàries impreses; la jornada de formació; i la marató de contes i d’il·lustració.

Contes per a diferents públics

Es pot pensar que els contes són cosa per a xiquets, però no. Conta'M presenta un cartell amb narradors tant per a adults  com per a un públic més familiar. Per a començar amb les històries destinades als més majors, arriba Almudena Francés i el  El Vetlatori de Batiste. Francés ha trobat en l'ofici de contar la resposta a moltes preguntes que s'ha fet al llarg de la seua vida. José Luis Gutiérrez i Historias del filandar serà l'altra aposta per al públic adult 

Per als més menuts, Felip Kervarec i La rateta Giberta és una gran col·leccionista és passaran per Atzeneta el dissabte 20. Kervarec porta vint anys contant històries pel Maestrat i serà l'encarregat d'apadrinar el primer Conta'M. 

La música, una altra de les protagonistes

Música i literatura quasi sempre van de la mà. D'aquesta manera, el Conta'M donarà espai a les melodies amb dos concerts, que tindran lloc el divendres 19: un a càrrec de la Banda Municipal de Castelló de la Plana, que interpretarà Schéhérezade, la coneguda música basada en escenes del conte àrab Les mil i una nits. 

La segona actuació estarà protagonitzada per la cantautora Xiomara Abello, una de les cantants de música d'autor amb més projecció dins del panorama musical en llengua catalana, i que presentarà el seu disc debut Entre teles. Abello estarà acompanyada pel percussionista Carlos Llidó.

Totes les activitats són obertes al públic en general i són gratuïtes, encara que, per a algunes és necessari fer una inscripció prèvia. A més a més, les persones que s'acosten fins allí també podran fer nit en la zona d'acampada habilitada.

next