Hoy es 15 de noviembre

'Los albores del kaiju eiga', en sessió contínua

De monstres i bombes nuclears: un documental narra 60 anys d'històries sobre Godzilla

17/12/2019 - 

CASTELLÓ. El productor, director i guionista de Castelló Jonathan Bellés serà el convidat en el cicle Sessió contínua de la Universitat Jaume I d'aquest dijous 19 de desembre a la sala de conferències del Menador espai cultural a partir de les 20 hores amb la projecció del seu documental Los albores del kaiju eiga.

Al acabar la projecció hi haurà un debat amb el director. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

El documental Los albores del kaiju eigade Jonathan Bellés, de l’any 2019 i 42 minuts de durada narra com al Japó l’amenaça nuclear va influenciar en la creació del kaiju eiga, que significa "pel·lícules de monstres gegants". El primer kaiju eiga va ser Godzilla, l’any 1954. Durant més de sis dècades, hi ha hagut diverses generacions de cineastes que han mostrat el monstre en diferents formes tenint en compte la relació entre Godzila i la bomba atòmica. Però, quin és l’origen d’aquesta unió, i com ha evolucionat al llarg dels seus més de seixanta anys d’història? Descobreix aquesta història a través de més de vint entrevistes a cineastes, actors i experts en cine que han treballat en les pel·lícules de Godzilla des de 1954 fins a l’actualitat.

Jonathan Bellés (Castelló de la Plana, 1988) és productor, director i guionista de curtmetratges, videoart i documentals espanyol. És llicenciat en Belles Arts i doctor en Arts per la Universitat Politècnica de València. Bellés ha dirigit documentals com ara René Magritte: drôle de bonhomme (2010), que tracta sobre la vida del pintor belga Magritte; No es cosa de risa (2016), que aprofundeix en els amagatalls de la comèdia a Espanya i Los albores del kaiju eiga (2019), un documental sobre els orígens del popular monstre Godzilla lligats a l’era atòmica. A més, ha produït, escrit i dirigit obres de vídeo art i vídeo dansa, com ara L’ennéagramme (2011), guanyador del premi nacional de vídeo art València Crea i Ateneo (2016), una obra que s’endinsa en la tèrbola relació entre dos personatges que busquen el perdó.

Noticias relacionadas

EL CABECICUBO DE DOCUS, SERIES Y TV 

'Wise Guy', el documental sobre la mente genial, pero autoritaria, tras 'Los Soprano'

Por  - 

David Chase ha concedido una entrevista de dos horas y media para explicar cómo concebió y desarrolló Los Soprano. Sorprendentemente, mucho fue fruto de la casualidad y de ir adaptando la idea original, un productor de televisión tiene problemas con su madre autoritaria, al gusto de los inversores. Posiblemente, su paso por Doctor en Alaska como productor ejecutivo y guionista sirvió para que aprendiera la idea de reflexionar filosóficamente sobre la vida en televisión, solo que en Los Soprano lo hizo sin optimismo 

EL CABECICUBO DE DOCUS, SERIES Y TV 

'Regreso al futuro': cómo coló una trama con incesto en plenos 80

Por  - 

El documental 'Back in time' recordaba lo revolucionaria que fue, aunque cueste creerlo, 'Regreso al futuro' en los 80. Una película donde el principal equívoco de la trama era que, en un viaje al pasado, un joven acababa ligando con su madre sin querer. Cuando la llevaron a Disney para ver si estaba interesada, les dijeron que estaban locos, que era “incesto”. Pero cuando se estrenó, nadie reparó demasiado en el detalle

next