cartell del festival de benlloc

El Feslloc celebra 15 anys de 'revoltes' amb Zoo, El Diluvi o Maluks

28/05/2021 - 

CASTELLÓ. Zoo, El Diluvi, Xavi Sarrià, Maluks, Feliu Ventura, Jonatan Penalba, Tito Pontet, Blackfang, The Dance Crashers i Malparlat són el cartell del Feslloc 2021. El festival arriba a la seua 15a edició superant la Covid-19, i defensant la música en valencià i la cultura segura i necessària. Sota el lema 'Feslloc, 15 anys de revoltes', el festival que se celebrarà a Benlloc el 9 i 10 de juliol, ha presentat aquest divendres un cartell adaptat a la pandèmia, per a dos dies de festival -enlloc de tres-, i sense acampada.

Com cada any el Feslloc portarà grans noms de la música en valencià, al costat de formacions emergents, presentant diferents estils, i propiciant artistes que presenten treballs nous. El Feslloc, a més, aposta de nou per donar visibilitat a les dones en el cartell i hi haurà presència femenina en la majoria de les propostes musicals que hi actuaran.

Saül Herrero, codirector del festival i regidor de cultura de Benlloc, explica que “enguany la prioritat era apostar de nou per la música i programar un Feslloc el més segur possible, perquè les persones necessitem la cultura, perquè la cultura feta amb trellat i estima és segura i necessària i, a més, també cura”.

De moment, el Feslloc 2021 tindrà un aforament d’unes 800 persones -les entrades estan exhaurides i l’organització està estudiant si poden traure més abonaments a la venda les properes setmanes- i els concerts s’acabaran abans de les dues de la nit. Així mateix, no es podrà habilitar zona d’acampada, però l’organització està treballant per oferir al públic transport entre Castelló de la Plana i Benlloc, per facilitar que es puga trobar allotjaments alternatius sense haver de fer servir el transport privat necessàriament.

L'organització del festival, formada per l'associació sense ànim de lucre Feslloc -amb participació de Escola Valenciana i l'Ajuntament de Benlloc- l’any passat ja va fer un esforç per celebrar el festival malgrat totes les dificultats imposades per la pandèmia amb l’objectiu de “defensar els treballadors de la música en valencià i que la cultura és segura i necessària”, i enguany no podia ser menys. Així, tot i que el Feslloc 2021 no tindrà el volum d’actuacions de l’edició 2019 pre-pandèmia, sí que fa una aposta per mantindre la qualitat musical que el caracteritza i el format d’edicions anteriors, sempre seguint les recomanacions sanitàries vigents en cada moment.

Noticias relacionadas

next