programació del primer cap de setmana

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola explora la música de la vella Europa

29/07/2022 - 

CASTELLÓ.  L'Institut Valencià de Cultura continua la programació del 27é Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola i arranca el primer cap de setmana de festival amb algunes de les propostes estatals i internacionals més destacades.

El dissabte 30 de juliol, La Grande Chapelle (Madrid) portaran l’espectacle Madrigales de Francisco Guerrero. L'agrupació ofereix un recorregut pel madrigal espanyol del cinc-cents, encarnat en la figura de Francisco Guerrero, des dels aspectes més optimistes del sentiment amorós fins a la reflexió moral final, passant per l’apel·lació en to de confidència als elements de la naturalesa i l’amor contrariat.

Una de les propostes internacionals d’enguany, els finlandesos Helsinki Baroque Orchestra, arribaran a Peníscola el 31 de juliol amb l’espectacle Bach, Kirchoff, Reincken.

El dilluns 1 d’agost, els andalusos Aquel Trovar posaran en escena la proposta Canciones de la vieja Europa: músicas del Renacimiento. Un programa seleccionat per a donar compte d’avatars viatgers a través de temps i espais, però també per la seua capacitat de ser finestres obertes a històries antigues i, alhora, intemporals.

La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola té lloc del 27 de juliol al 7 d’agost i combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals, i torna a incorporar un espectacle familiar, que en aquesta ocasió és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble Alfonsí, Instruments i sons per a trobar i dansar, que tindrà lloc cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua. A més, enguany tornarà a tindre lloc el tradicional espectacle piromusical a la platja nord, amb El Messies de Händel, a càrrec de Pirotècnia Tomàs (Benicarló).

Des del 28 de juliol al 7 d’agost també podrà visitar-se a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició Instruments musicals del Rei Savi, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola.

Cal destacar que el cartell de la 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha estat fet per l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.

Noticias relacionadas

next