dirigit per Oskar Navarro, tècnic de l'uji

El Paranimf projecta 'Les Llavors que van creixent', un documental sobre les exhumacions de Paterna

16/10/2019 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló acull dijous 17 d’octubre, a les 20 hores, la projecció del documental Les Llavors que van creixent. Fossa 22 dirigit pel tècnic del Laboratori de Comunicació de l’UJI Oskar Navarro, qui participarà en la presentació prèvia junt a Sergi Tarín.

La pel·lícula és una producció de la Diputació de València i ha sigut realitzada per InfoTV amb la col·laboració de l'Ateneu Republicà de Paterna i del LabCom de la Universitat Jaume I. Les Llavors que van creixent. Fossa 22 ha comptat amb la participació d'alumnes egressats de l’UJI com Jorge Agut (música original), José del Barrio (so directe) i Jaume González (auxiliar de producció).

El documental segueix tot el procés de recerca i d'exhumació de la fossa comuna núm. 22 del cementeri de Paterna dut a terme per l'associació científica Arqueoantro, que ha aconseguit recuperar 33 dels 39 cossos que se suposava es trobaven enterrats en aquesta fossa. La pel·lícula, que tanca la trilogia de Navarro i Tarín sobre la repressió franquista a València, s’ha estrenat quasi deu anys després del primer documental El Terrer. Un poble emmudit i cinc anys després del seu segon documental Dones de Novembre. Les fosses clandestines del franquisme. 

Les Llavors que van creixent. Fossa 22 realitza una fotografia de l'estat actual de les exhumacions que s'estan duent a terme gràcies a la Diputació de València, una de les institucions que està apostant per la recuperació de la memòria històrica mitjançant una línia de subvencions a associacions de familiars perquè puguen recuperar les restes dels seus éssers estimats


Noticias relacionadas

next