inici de la programació estival

El Planetari de Castelló ret homenatge al geòleg José Royo amb una exposició sobre ciència i guerra

1/07/2020 - 

CASTELLÓ. Castelló ha presentat aquest dimecres l'exposició José Royo. Ciència i guerra, ubicada a les instal·lacions del Planetari, i que dóna inici a la programació estival d’aquest espai divulgatiu. La mostra, cedida pel Museu de Ciències Naturals de València, es podrà visitar fins al mes de desembre.

Es tracta d'una instal·lació formada per 31 panells informatius sobre l'activitat del geòleg José Royo, a més de diferents materials personals com diaris originals, fotografies i pàgines inèdites del seu diari. Royo destacà per la seua militància política sempre vinculada al món científic, ja que entenia que la ciència no es podia desenvolupar dins d'un sistema que no fóra democràtic.

En la seua inauguració ha estat present la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, juntament amb Javier Martí, cap de Museus, Monuments i Exposicions de l'Ajuntament de València; Margarita Belinchón, directora del Museu de Ciències Naturals de València, i l’expert en geologia Manuel Canseco. A més del director del planetari, Jordi Artes i del coordinador d’activitats, Carles Garcia.

Així mateix, el Planetari també exhibeix El arte rupestre del arco mediterraneo, una exposició de calcs de les pintures trobades a coves com El Civill i Cavalls (a la Valltorta), Morella la Vella o la cova de les Aranyes en Bicorp (València). La col·lecció ha estat cedida pel Museo Nacional de Ciencias Naturales del Consejo Superior de Investigaciones Científicas i i es pot visitar fins a l’octubre.

El Plantetari també ha iniciat aquest dimecres els nous tallers estivals destinats al públic familiar, els quals acostaran una àmplia oferta de temes científics i relacionat amb la natura de dimarts a divendres. Els talleres tindran títols com ‘La importància dels animals', ‘Les constel·lacions’, ‘La conquesta de l’espai’, ‘Volcans a Mart’, 'Química explosiva' o ‘Art estel·lar’.

El Planetari de Castelló també ofereix tallers sobre 'L'art rupestre' i permet fer un recorregut pels principals premis Novel de la història. L’aforament màxim en les activitats familiars serà de 20 xiquetes i xiquets per sessió i per accedir a l’interior cal seguir les recomanacions indicades a la cartelleria que hi ha a l’entrada de la instal·lació.

Noticias relacionadas