del 25 al 29 de novembre en vila-real

Els animals més aterridors de l'audiovisual protagonitzaran la 22ª edició de Cineculpable

21/10/2019 - 

CASTELLÓ. 22 anys contant xicotetes grans històries i apostant per la cultura cinèfila amb vocació internacional i el repte de crear pedrera local. Vila-real prepara el nou assalt d'un dels seus festivals més longeus: Cineculpable. El Festival Internacional de Curtmetratges aterrarà en l’Auditori del 25 al 29 de novembre de 2019 disposat a continuar rendint culte al seté art en xicotet format. La seua coordinadora, Sonia de la Vega, i la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, han presentat aquest dilluns la 22a edició, que dóna el tret d'eixida amb 345 curtmetratges presentats a concurs a través de la plataforma Festhome i en un termini rècord de deu dies. 

Obres procedents de 28 països –el 68% d'Espanya, al costat d'obres de Colòmbia, Cuba, Japó, Corea del Sud, Xina, Itàlia, Portugal, Rússia o Algèria, entre altres- que no fan sinó reforçar el perfil internacional d'un certamen “que ha portat i continua portant el nom de la nostra ciutat per tot el món”, ha indicat l'edil.

Cineculpable ha donat a conéixer també la imatge d'enguany. Un cartell que signa la il·lustradora castellonenca establida a València Laura Castelló i que gira entorn dels animals terrorífics que ha donat el cinema, “la temàtica sobre la qual transitarem en aquesta edició”, ha explicat Sonia de la Vega. Pel·lícules protagonitzades per animals aterridors com a TiburónKing Kong, Anaconda, Cujo, Piraña i un llarg etcètera han sigut la base documental de la qual ha begut l'autora, “per a basar-me finalment en Los Pájaros de Hitchcock”, explica Laura Castelló.

“Partint de la imatge de Tippi Hedren amb els ocells sobrevolant-la, vaig voler representar un animal que no fóra massa icònic perquè no s'identificara amb una pel·lícula concreta i crear així un homenatge a totes elles, per això vaig triar aquesta rata gegant amb enormes arpes”, diu. Una protagonista amb una imatge més actual i menys victimitzada –“no he representat a un personatge atacat pel monstre sinó a una heroïna capaç de defensar-se i lluitar contra les seues pors”, diu l'autora- completen l'obra que dóna imatge a Cineculpable 2019.

Així mateix, el festival manté en aquest 22é aniversari el format de les seues últimes edicions. Les projeccions, gratuïtes, se succeiran del 25 al 28 en l’Auditori a partir de les 22.00 hores. La primera de les sessions, la del dilluns 25, estarà reservada a la Secció Provincial, i del 26 al 28 li tocarà el torn als curtmetratges de la Secció Oficial. El divendres 29 de novembre acollirà la gala de lliurament de premis: 7.800 euros distribuïts en set categories.

Repeteix també Cinexpress. Una activitat en la qual participen estudiants dels instituts de Secundària de Vila-real, convertits en professionals del cinema i encarregats del guió i d’interpretar, gravar i muntar els seus propis curtmetratges, que exhibiran en la gala de clausura del festival.


Noticias relacionadas

next