CASTELLÓ. La façana del Mercat enceta l’any amb l’exposició de l’obra del fotògraf Andrés Gallego, on reinterpreta els contes més clàssics dels germans Grimm amb una mirada personal que es projecta més enllà del que deixen en l’imaginari popular les referències cinematogràfiques i el pas del temps.
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, que ha visitat aquest dijous l’exposició a l’espai municipal de la plaça Santa Clara, juntament amb l’autor, i el comisari, Daniel Belinchón, ha destacat com “l’art ens ajuda a explicar d’una manera diferent tant realitats com narracions arrelades en l’imaginari col·lectiu, i esdevé una potent eina comunicativa, i és per aixó que la Façana del Mercat es consolida com a espai per apropar l’art en general, i la fotografia en particular, a la ciutadania en un dels llocs més emblemàtics i visitats de la ciutat”.
Sota el títol de ‘Projecte Grimm’, a l’exposició, que es podrà veure a la Façana del Mercat fins al mes d’abril, l’espectador es troba amb recreacions de ‘Blancanieves’, ‘La Cenicienta’, ‘Caperucita Roja’, ‘Hansel i Gretel’, ‘El rey Rana’ o ‘Rapunzel’, entre altres contes coneguts dels autors alemanys.
De formació pràcticament autodidacta, Andrés Gallego obté la seua inspiració d'artistes com Eugenio Recuenco, LeTurk, Gregory Crewdson i Kate Woodman, entre altres. Gran amant de la fotografia en totes les seves disciplines, troba en els retrats escenificats una manera de crear mons paral·lels a l'estil dels antics mestres. Actualment, forma part de l'equip docent de l'Aula Foto Cine Lledó a Castelló.