16ª edició del festival de fotografia

Fotografies d'espoli o d'objectes que parlen de persones: Imaginaria obri el seu ventall a Castelló

25/04/2019 - 

CASTELLÓ. El Festival Imaginària, 'Fotografía en primavera', iniciarà el proper 3 de maig la seua 16a edició. Un esdeveniment que, organitzat per la Universitat Jaume I, s'allargarà en el temps fins a l’1 de juny i proposarà 25 exposicions fotogràfiques i més de 20 activitats que es desenvoluparan a la ciutat de Castelló i en nou localitats més de la província: Almenara, Benicàssim, Morella, Onda, El Port de Sagunt, Sogorb, Vila-real, Vilafranca i Vistabella del Maestrat.

En la present edició es podran trobar projectes fotogràfics com ara Expolio de Judith Prat, Objetos que hablan de personas de Pablo Chacón, Birds of Pollurion de Carmen Sayago, Rif de Andoni Lubaki, Bestiario de Marijose Cueli,  Brothels de Miguel Candela, Nparanpare de Daniel Casanovas, Flores de otoño de Hanna Jarzabek, o Haití, los espíritus de la tierra de Luis Alcalá del Olmo.

També es comptarà amb les propostes expositives d’autors locals com Jordi Cervera, Nacho Rosel, Cristina M. López, José Ferrer, Salva Nebot, Aitor Aranda, Esther Pegueroles, Pilar Beltrán, Pepa L. Poquet, Maia Marja Jancovik o Milena Villalba. D’altra banda, s’hi mostraran projectes expositius en els quals participen el col·lectiu valencià Imogen Calei, l’Agrupació Fotogràfica de Sogorb, l’agrupació fotogràfica L’Art de la Llum d’Onda, o el Grup Fotogràfic d’Almenara.

Així mateix, en el seu procés d’internacionalització, el festival continua amb la col·laboració del Centre Cultural de Belgrad i la Universitat d’Art de Belgrad i a través de la Residència Artística Conet_Art, amb la prestigiosa Universitat d’Art de Londres. Així com, la seua estreta relació amb el Photon Festival de València i el projecte IKonic, en el qual estan presents els tres principals festivals de fotografia de la Comunitat Valenciana.

Imaginària que va iniciar la seua marxa l’any 2003, està promogut per la Universitat Jaume I a través del Servei d’Activitats Socioculturals i compta amb el suport de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana a través del Consorci de Museus i l’Institut València de Cultura, o l’Ajuntament de Vila-real, entre altres col·laboradors.

En la present edició participen, a través d’exposicions individuals, col·lectives i certàmens fotogràfics, més de 150 autors. Comptarà, a més, amb la visita d’Alfredo de Stefano, director del Festival Internacional de Fotografia NL-Foto a Monterrey, N.L., Mèxic, considerat un dels fotògrafs contemporanis més important de Mèxic.

Noticias relacionadas

next