el dia 15 al menador

Gustavo Giménez ensenya en un taller una forma "més poètica" de cantar

14/11/2019 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I i Born! Music han organitzat per a aquest dissabte un taller/concert a càrrec de Gustavo Giménez sota el títol Cor experimental per a joves audaços, amb la intenció d’obrir l’univers de la veu més enllà de les concepcions habituals i els usos convencionals, inculcar una altra cultura de la veu, una altra visió del cant i de la música en general.

El taller es realitzarà de 10 a 13 hores i de 16 a 18 hores en el Menador espai cultural i el concert, obert al públic per part dels participats, s’iniciarà a les 19 hores. L’objectiu és prendre el cantant "no només com a simple intèrpret, sinó com a investigador del seu instrument, generador de coneixement i des d’una perspectiva més poètica, com a creador i comunicador, incidint sempre en el descobriment i el desenvolupament de registres nous i expressius".

Les sessions tenen un caràcter experimental, la qual cosa implica que la teoria és el resultat de la pràctica i no al revés perquè -tal i com expliquen des de l'organització- conèixer la veu "no és tant saber com sona, sinó desenvolupar les seues possibilitats, les possibilitats del nostre aparell fonador, incloent-hi mitjans artificials si fora el cas, enfront de la classificació tradicional per timbres, es busca el desenvolupament de destreses vocals insòlites". El pressupost és que no hi ha una veu pròpia, que en cadascun habiten moltes veus, que no cal haver d’identificar-se amb alguna d’elles ni cap d’elles té perquè definir-nos.

El taller servirà així per a fomentar l’escolta, el treball en grup, l’autonomia i l’autoconsciència, l’apoderament i la presència escènica a través de la veu, alliberar-se d’identitat social de la veu i dels rols associats a la mateixa i fer-se càrrec del treball artístic d’una manera pràctica, i a la vegada, per crear una obra coral, la seua presentació en públic, i potser la creació d’una notació, poema visual, instruccions d’ús... i, fins i tot, un registre sonor.

Gustavo Giménez és un músic experimental, performer i poeta sonor que usa la veu com a element fonamental per a crear experiències artístiques i teixir espais sonors que combinen teatre, dansa o exposicions. D’un temps ençà desenvolupa tallers de Cor Experimental per a Esperits Audaços, amb regularitat, en l’espai de cultura comunitària Harinera ZGZ i anteriorment en l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Saragossa. És autor de l’àlbum de psicodèlia vocal Ora.


Noticias relacionadas

next