Hoy es 15 de noviembre

del 28 d’octubre a l’1 de novembre

Isabel Robles, Institució Alfons el Magnànim i Maestrat Viu, Premis Plaça del Llibre 2023

13/09/2023 - 

VALÈNCIA. Una vegada finalitzat el període estival torna la Plaça del Llibre, el major aparador de literatura en valencià que en el que resta d’any desenvoluparà dues cites clau per a les lletres valencianes: la Plaça del Llibre de València i la Plaça del Llibre de Castelló. Una vegada més, l’organització de l’esdeveniment literari ha anunciat els Premis Plaça del Llibre 2023 que enguany reconeixen el treball realitzat per la poeta i assagista Isabel Robles amb el Premi a la Trajectòria Literària, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació amb el Premi a la Trajectòria Editorial i el Premi Difusió de la Cultura Valenciana que, en aquesta ocasió, ha recaigut en l’associació Maestrat Viu

L’acte de lliurament dels premis coincidirà, una vegada més, amb la inauguració de la Plaça del Llibre de València que enguany celebrarà la seua 11a edició del 28 d’octubre a l’1 de novembre al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Els premis, potenciats des de 2014 per la Plaça del Llibre i impulsats per la comissió organitzadora del certamen, pretenen ser un homenatge i un reconeixement a persones i entitats que fomenten la lectura i la difusió de la llengua i cultura valenciana.

La poeta i assagista Isabel Robles (Alhambra, Ciudad Real, 1948) ha sigut reconeguda amb el Premi a la Trajectòria Literària per ser considerada una figura de dona valenta i lluitadora per la cultura pròpia, així com pel dret de les dones. “La notícia d’aquest premi ha sigut una sorpresa molt agradable que ha vingut com un regal preciós”, apuntava Robles, qui compta amb un ventall de poemaris amb la seua autoria entre els quals es troben L’Espiral (1994) Premi de Poesia La Forest d’Arana 1993, Llibre dels adéus (2009) o Les sabates i altres poemes (2014) Premi Ibn Hazm de Poesia 2013.

Per la seua banda, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, entitat cultural de la Diputació de València amb més de 75 anys d’història, ha rebut el Premi a la Trajectòria Editorial per la seua "important tasca editorial, a través de la incorporació d’obres d’interés cultural i social inqüestionable, i l’establiment d’una estreta i fructífera col·laboració amb editorials privades que ha enfortit l’oferta cultural, accions que l’han atorgat un rellevant paper dins de l’ecosistema de l’edició valenciana". Segons comunica Vicent Flor, actual director de l’entitat, la notícia del premi s’ha rebut amb “molta satisfacció”, més encara per tractar-se del “primer reconeixement públic al treball de l’entitat”.

Finalment, el Premi a la Difusió de la Cultura Valenciana ha estat per a Maestrat Viu, entitat fundada l’any 2011, com a reconeixement per la seua encomiable labor per la visibilització i vertebració del nord del territori valencià. Per la seua part, Miquel Roda, president de l’associació que persegueix la promoció del patrimoni literari comarcal del Maestrat, així com el seu valor, autors i autores, i obres literàries. “Des de Maestrat Viu estem molt agraïts per aquest reconeixement que posa en valor la tasca que es fa a un territori perifèric, però que, alhora, és un territori de cruïlla  amb altres terres amb qui compartim llengua i cultura”, ha assegurat Miquel Roda, president de l’entitat guardonada.

Noticias relacionadas

next