4a edició

Les obres de Queta Ródenas i Vicent Baydal triomfen en la Plaça del Llibre de Castelló

14/11/2022 - 

CASTELLÓ. Aquest cap de setmana ha estat protagonitzat per la Dana que ha col·lapsat Castelló amb tempestes que han batut rècords climatològics, acumulant xifres històriques de 39,8 l/m² en tan sols vint minuts. Tot i aquests titulars, a la Plaça de l’Hort dels Corders ha tingut lloc la 4a edició de la Plaça del Llibre de Castelló, lluitant contra la ferocitat de la tempesta. L’oratge va donar treva el primer i últim dia d’aquestes quatre jornades literàries, on s’omplí la Plaça de l’Hort dels Corders de ciutadans i famílies desitjoses de literatura i activitat cultural. Així doncs, es varen dur a terme més de la meitat de les activitats programades amb una acollida positiva per part de la població castellonenca.

La llibreria de la Plaça del Llibre de Castelló -formada per les llibreries locals Llibreria Noviembre, Llibreria Babel, El Rincón de Duendes, Plácido Gómez, Azul i la mateixa Llibreria de Plaça del Llibre-; posaren a l’abast més de 1.500 títols d’àmplia temàtica i matèria. D’entre tot el ventall de possibilitats literàries del que han disposat els castellonencs, han triomfat els següents títols: Les al·lucinants peripècies de l’inspector Camarassa, de Queta Ródenas (Unaria Ediciones); seguit de Matèria de València, de Vicent Baydal (Llibres de la Drassana); i Tercera edició: sexe, llibres i lawfare, d’Enric Nomdedéu (Onada Edicions). Els segueixen al rànquing dels més venuts A casa Joan Fuster, de Salvador Vendrell (Onada Edicions) i Noruega, de Rafa Lahuerta (Llibres de la Drassana).

D'esquerra a dreta: Vicent Baydal, Carme Cardona i Enric Nomdedéu, signant exemplars de les seues obres

Dels cinc títols més venuts, quatre han format part de la programació de la 4a Plaça del Llibre de Castelló, en forma de presentació o de signatura de llibre. La qual cosa demostra el paper difusor i divulgador de la Plaça del Llibre en el foment de la lectura a través de la seua programació. Aquesta també ha comptat amb: unes jornades per al professorat de Secundària amb el Cefire de Castelló, l’emissió del Podcast Deparkineo en directe, un taller d’escriptura creativa amb l’escriptor Pasqual Mas i Usó, i una conferència sobre autoficció amb Aina Fullana a l’UJI; entre altres tantes presentacions i animacions lectores per als majors i menuts. Els infants prenen normalment un paper protagonista en la participació de cada Plaça, però, a causa de la duresa climatològica del cap de setmana, aquests estigueren més presents en les activitats, sobretot diumenge matí, quan la Dana ja havia passat.

Noticias relacionadas

next