Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

en la plaça santa clara fins gener

Juan Plasencia trasllada al Mercat Central el difícil camí que han patit les dones pescadores

8/11/2019 - 

CASTELLÓ. La façana del Mercat Central de Castelló ha mudat de nou la seua 'pell' per acollir, aquesta vegada, l'obra del fotògraf documentalista Juan Plasencia. La mostra de fotografies que conforma l'exposició anomenada Pescadoras es pot visitar fins al gener de 2020. "Un cop més la façana es converteix en un llenç on diferents artistes amb un vincle amb el nostre poble han plasmat el seu talent en un edifici emblemàtic de Castelló. Ara és el torn de Juan Plasencia i la seua càmera per visibilitzar el paper de les dones en l'ofici de la pesca", defensa l’edil de Cultura, Verònica Ruiz.

La mostra retrata a través de fotografies el difícil camí que han hagut de patir les dones pescadores del Palmar, la pedania de València, i la seua resistència durant més de 750 anys per poder eixir de pesca amb les mateixes condicions que ho feien i ho fan els homes.

Per la seua part, Juan Plasencia és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I. L’artista ha sigut guardonat amb el premi 'Objetivo Abierto i becat pel Ministeri de Presidència per a realitzar el treball fotogràfic 'El legado de la guerrilla'. Així mateix, Plasencia ha realitzat més de 30 exposicions arreu del País Valencià, Perú i Romania.

Noticias relacionadas

next