Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

llibre de Raúl Solís

'La doble transició', o com dones transsexuals han vençut l'exclusió social amb heroïcitats quotidianes 

19/06/2019 - 

CASTELLÓ. "Vagues, delinqüents, vicioses, perilloses socials, malament exemple per a la infància", aquests i altres qualificatius s'han vingut emprant des que el món és món per a definir a totes aquelles persones que tenien una forma de sentir i de voler diferent a la socialment establida i acceptada. Traspassar certes fronteres, no solament era un acte de valentia, era tota una temeritat i la garantia de patir l'exclusió social, d'entrar a la presó, o d'ambdues. Aquest dijous dia 20 de juny, a les 19.00 hores, tindrà lloc la presentació del llibre La doble transiación per part del seu autor Raúl Solís a la Sala de Plenaris de l'Ajuntament de Borriana.

L'obra que està prologat per la vicepresidenta del Gobern valencià y consellera de Igualtat, Mònica Oltra, recull la vida de huit dones: Salvaora, Silvia, Myriam, Petroli, Soraya, Mar, Manolita i María José. Dones que es van atrevir a subvertir tots els tractats morals i religiosos d'una Espanya encara endarrerida, durant la transició. Així doncs, elles van ser capaços de dur a terme un projecte vital propi i a qui el moviment LGTBI agraeix part dels avanços aconseguits.

Totes elles van penar en presons, van patir tortures, van ser investigades per la policia política del franquisme i van ser insultades pels carrers per persones del carrer que no podien entendre la flexibilitat del binarisme sexual i la readaptació dels gèneres segons l'opció de cada persona.

L'entrada a aquesta activitat serà gratuïta fins a completar l'aforament i a més es repartiran als i les assistents uns tatuatges per a donar visibilitat al col·lectiu LGTBI.


Noticias relacionadas

La nave de los locos

Capitalismo gay

El capitalismo ha encontrado un filón en el mundo gay. Siempre hábil para satisfacer las nuevas necesidades de la sociedad, el mercado ha lanzado una amplia cartera de servicios y bienes para los consumidores del sector LGTBI. El Día del Orgullo supone, como la Navidad y las Fallas, una considerable fuente de ingresos para el comercio y la hostelería

next