des del 7 de març

La fotografia superposada de David Salcedo es dóna cita en la Llotja del Cànem

4/03/2019 - 

CASTELLÓN. En MÁS, projecte guanyador del Premi Nou Talent FNAC de Fotografia, David Salcedo fa un exercici d'exploració artística relacionant imatges aparentment inconnexes. Tant de bo, el resultat és una sèrie de díptics que dialoguen fluidament entre si, trobant un sentit poètic a nivell individual i una lectura onírica del treball en el seu conjunt. Pel que fa aquesta sèrie, l'autor ha anat desxifrant el llenguatge de cada imatge, aparentment senzill, però ple de complexitats, i evitant l'atzar en la unió de cada fotografia. "Salcedo aconsegueix, d'aquesta manera, suggerir ambients i situacions dins d'una proposta tancada i coherent, però de significat obert. Són deu històries que parlen per si soles i entre elles, on és l'espectador qui ha de trobar i crear les seues pròpies relacions", espliquen des de l'organització.

Del 7 de març al 20 d'abril de 2019, la Llotja del Cànem de la Universitat Jaume I acull aquesta mostra de David Salcedo. La inauguració tindrà lloc el mateix dijous 7 a les 19.30 hores, i es poden concertar visites guiades obertes i gratuïtes enviant un email.

David Salcedo (Caravaca de la Cruz, Murcia, 1981) va estudiar fotografia en el Institut d’ Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) especialitzant-se en fotografia de viatges i d'autor. Les seues imatges s'han exposat de forma individual en la llibreria Kowasa, a més d'altres centres expositius de Barcelona, Girona, Granada, Murcia, Gijón, Orense i la Corunya. Ha participat també en diverses mostres col·lectives, entre les quals destaquen les del col·lectiu Calle 35, del qual és membre. Guanyador de diversos premis i beques, cal esmentar el Premi ‘Otra Manera de Mirar’ del PA-TA-TA Festival de Granada i la beca dels Seminaris de Fotografia i Periodisme d'Albarrasí. Va ser seleccionat per als visionats de por folis de les Trobades de la Imatge de Braga, Descobriments de PHotoEspaña i va ser finalista de les beques Fotopres de ‘La Caixa’ i les del ‘Fòrum fotografic’ de Can Basté. Ha autoeditat el fanzine ‘Argos’ i participat en la publicació ‘Presentes Futuros’ del PA-TA-TA festival. En el 2014 forma la plataforma ‘Territorios Libres’ juntament amb Mingo Venero (fotògraf) i Pablo Pérez (gestor cultural) amb els quals edita i publica el llibre ‘Pasaporte Territorios Libres’.


Noticias relacionadas

next