La Generalitat aporta 2 milions d'euros a Reciplasa per a la millora de les seues instal·lacions

26/05/2023 - 

CASTELLÓ. La Generalitat Valenciana ha concedit una ajuda directa de 2 milions d'euros a l'empresa pública encarregada del tractament dels residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. 

El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, explica que “aquesta ajuda se suma a la recent de 1,8 milions d'euros que es va ratificar al febrer. En aquest cas, es tracta d'un conveni directe amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i amb aquests fons millorarem el tractament dels residus i maximitzarem l'aprofitament dels materials continguts en els residus que es recullen de forma mesclada, de manera que puguen contribuir a la consecució dels objectius comunitaris de preparació per a la reutilització i reciclatge, així com al de reducció dels residus municipals destinats al seu depòsit en abocador”.

El president de l'empresa pública comenta que “en 15 anys la Generalitat mai havia fet costat econòmicament a Reciplasa i en aquests últims mesos sumem quasi 4 milions d'euros. Com hem dit sempre, aquest suport és molt necessari, ja que les administracions que exigeixen als ajuntaments una sèrie de compliments, totalment justificats, s'han d'implicar i col·laborar amb l'Administració local perquè es puguen complir aquestes exigències”. 

Garcia afig que “la planta de tractament de Reciplasa situada a Onda va ser de les primeres que es van construir a Espanya, per tant, ara que les tecnologies han canviat, es fan necessàries aquestes actuacions. Des del consell d'administració hem iniciat un procés de millora que preveu una inversió que rondarà els 40 milions d'euros i tota ajuda externa serà ben rebuda”.

Les ajudes de la Generalitat es destinaran, en concret a reduir, almenys en un 5%, la quantitat de residus destinats al seu depòsit en abocador. També seran finançables les actuacions per a deixar instal·lats i en funcionaments els conceptes finançables.

Noticias relacionadas

next