el 18 de gener

La lluita d'Emilia Bazán recala en el Paranimf amb una obra de teatre per a dones fortes

16/01/2019 - 

CASTELLÓ. El divendres 18 de gener, a les 20:00 hores, el Paranimf de la Universitat Jaume I acull la representació d'Emilia, de la companyia Teatro del Barrio, una obra de teatre sobre dones, escrita, dirigida i interpretada per dones.

En efecte, Emilia explica la lluita d'una dona, Emilia Pardo Bazán, que, en les acaballes del segle XIX, s'encabota a ser ella mateixa, a comportar-se d'acord amb els seus desitjos i de la seua voluntat d'escriure i participar en la vida pública. Pardo Bazán va intentar ingressar en la Real Acadèmia de la Llengua, sense èxit. I la seua insistència li va valdre la reprovació de molts dels seus contemporanis, fins i tot després d'haver recaptat l'admiració d'alguns altres. Per damunt de les polèmiques, en Emilia sobreïx la figura d'una dona forta, intel·ligent i extraordinàriament divertida.

L'obra es basa en un text escrit per Noelia Adánez i està dirigida per Anna R. Costa, i interpretada per Pilar Gómez, qui va guanyar el Premi MAX a la millor actriu per la seua actuació en aquesta obra.

Emilia comença la trilogia Dones que s'atreveixen de Teatre del Barrio. Una iniciativa sobre dones rellevants que van lluitar perquè la societat els reconeixia com a iguals. Així a Bazán li seguiran María Teresa León, novel·lista, memorialista i activista en els anys decisius de la República i la Guerra Civil espanyola, i a continuació Gloria Fuertes, escriptora infantil, personatge mediàtic després del qual s'amaga un compromís amb l'humà reflectit en el seu poc coneguda poesia per a adults.


Noticias relacionadas

next