en funcionament 15 anys

La Vox UJI Ràdio no vol renunciar al seu nom per la ultradreta

7/03/2019 - 

CASTELLÓ. Ja els va ocórrer als editors dels diccionaris VOX. Aquests no veien amb bon ulls que la seua identitat es poguera identificar amb la del partit d'ultradretes de Santiago Abascal. "Ens toca els nassos", admetien en declaracions a Europa Press. Tant de bo, no van voler posar fi a l'homonímia amb el partit polític, degut que -tal com sostenien- l'existència d'aquesta empresa ve de molt més avant. "Nosaltres no ens presentem a les eleccions, ens dediquem a fer diccionaris, a la cultura i a la investigació", explicaven aleshores. Haguera sigut millor canviar de nom per fugir de comparacions? Les bromes es feien notar per aquelles setmanes a mitjans com, per exemple, El Intermedio. No obstant això, prima per damunt de tot la història que els recolza durant tant de temps?

En aquesta mateixa tessitura es troba la ràdio universitària de Castelló, que fa 15 anys que emet senyal sota el nom de Vox UJI, motiu pel qual els seus responsables tampoc es plantegen canviar de segell. "Sí que ens han comentat alguna cosa sobre el nom, però no ens ho hem plantejat degut que és una marca nostra. La mantindrem perquè són molts anys. Es remunta fins i tot a quan hi havia periòdic fa una vintena d'anys", ha manifestat la coordinadora del mitjà, M. Carmen Aparisi, a Castellón Plaza.

Així, la ràdio de la Universitat Jaume I -oberta des del 2004 i amb seu al Rectorat- confia en el fet que els seus programes siguen cada cop "més reconeguts", però no per cap joc de noms, sinó pel seu "contingut". A més a més, en breus la institució celebrarà el 15 aniversari d'aquest projecte que continua en funcionament per a servir "d'altaveu" a tota la societat.

Noticias relacionadas

next