el 2 d'octubre

L'Alcora celebra el 89 aniversari de les 'Normes de Castelló' amb la música d'El Diluvi

8/09/2021 - 

CASTELLÓ. L’Alcora acollirà enguany l’acte central de la commemoració de la signatura de les Normes de Castelló. La plataforma Castelló per la Llengua recupera la tradicional Fira d’entitats, les activitats i tallers infantils i una actuació musical de gran format. Els actes estan programats des de les 16.30 h fins la 1.00 h del 2 d’octubre a la Pista Jardín de l’Alcora. 

Des de les 16.30 h fins les 19h tindrà lloc la Fira d’entitats amb jocs infantils i activitats com un taller de construcció d’instruments musicals i l’actuació del contacontes Felip Kervarec. A partir de les 22.00 h començarà la part més festiva dels actes amb les actuacions musicals de Meter Band, La Trocamba Matanusca i El Diluvi.

“Després de més d’any i mig en què per la pandèmia hem hagut de replantejar el format i aforament dels actes hem volgut recuperar el format habitual de la celebració per tornar poc a poc a la normalitat”, ha explicat la presidenta de Castelló per la Llengua, Maria Nebot. El lema del 89 aniversari 'Al carrer, en valencià!' fa referència a la necessitat que per a què el valencià tinga una bona salut, el seu ús ha de ser majoritari en la societat, és a dir, que s’use amb normalitat en tots els àmbits de la vida diària. “Volem una llengua amb bona salut, ben viva i per això animem la ciutadania a emprar el valencià també al carrer”, ha reblat Nebot.

La cloenda de la commemoració de les Normes tindrà lloc al desembre amb un homenatge als signataris a la Casa Matutano de Castelló de la Plana.

Noticias relacionadas

next