Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

instal·lada en la façana del mercat central

Les Fotolateras retraten la vida de 15 dones a la presó de Picassent

11/11/2020 - 

CASTELLÓ. Castelló torna a canviar la façana del seu mercat, aquesta volta amb l’exposició Llibertat entre fotos, organitzada per la regidoria de Cultura amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere (25 de novembre). Aquesta mostra d’imatges en gran format és part de la programació anual de l’espai expositiu de la Façana del Mercat i serà una més de la vintena d’actes i activitats programats per aquesta commemoració, a què l’Ajuntament de Castelló sumarà diversos col·lectius, entitats i associacions.

El públic ja pot gaudir de l’exposició de Fotolateras, a càrrec de Lola Barcia i Marinela Forcadell. El projecte de Llibertat entre fotos està emmarcat dins del programa ‘Ser dona’, realitzat anualment en el Centre Penitenciari de Picassent. Es tracta d’una presentació de fotografia estenopeica en la que es mostra a 15 dones internes durant un procés d’introspecció en el qual reben formació entorn a l’idea del que significa ser dona.

Mitjançant tallers de fotografia, clown, teatre o moviment corporal, supervisats per personal psicològic, treballadores socials i juristes, busquen treballar la reintegració a la societat. La sèrie de retrats reflecteix aquest procés i mostra diferents moments, al llarg d'aquests anys, en entrar en contacte amb aquestes dones. La mostra també simbolitza el viatge interior que suposa la seva estada a la presó i la posterior rehabilitació i integració social.

Sobre Lola Barcia i Marinela Forcadell


Ambdues fotògrafes itinerants i viatgeres incansables, aquesta valenciana i aquesta castellonenca són dues apassionades de la tècnica estenopeica. Amb les seves cambra, construides a partir d'una llauna i d'una manera calmada i serena, capten imatges de ciutats bullicioses i vives.

Després de vuit anys d'aventura fotogràfica, han recorregut quatre continents carregades amb 45 llaunes convertides en cambres. La fotografia estenopeica que practiquen suposa un temps de reflexió, alguna cosa queda reflectit en cada imatge, en les quals s'assaboreix el pas del temps en el resultat una vegada positivada.

Noticias relacionadas

el paspartú

Segrelles inédito: fotografías para antes de una ilustración

Por  - 

Durante el rodaje del documental 'Segrelles. Ilustrador universal', se hallaron en la Casa-Museo José Segrelles, en Albaida, medio centenar de negativos fotográficos que prueban, contrariamente lo que se creía: que el gran ilustrador valenciano se sirvió de esta técnica para preparar las composiciones de muchas de sus obras más icónicas. Fotografías que vuelven a ver la luz cien años después gracias al empeño de la productora Estrela Audiovisual y que presentamos en primicia en Culturplaza

next