Inici de la Temporada Escènica 2021-2022

L'escena valenciana comença unida la nova temporada teatral

1/10/2021 - 

CASTELLÓ. Torna el teatre, la dansa i el circ a les ciutats, i per primera vegada l'escena professional valenciana inicia la temporada teatral conjuntament: tant teatres públics com privats s'agafen de la mà en un moment on unir forces i remar junts cap al mateix lloc és més necessari que mai. Per això, l'Associació dEmpreses d'Arts Escèniques del País Valencià (Avetid), col·lectivament amb la regidoria d'Acció Cultural de l’Ajuntament de València, l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat i la Universitat Jaume I de Castelló, ha organitzat una proposta on els diferents espais escènics donaran a conèixer part de la seua programació de la nova temporada, els dies de l'1 al 3 d'octubre.

La iniciativa -que compta amb la participació d'associacions professionals d'arts escèniques, companyies i sales de teatre públiques i privades de la Comunitat Valenciana-, ha sigut inaugurada aquest divendres a la plaça de l'Ajuntament de València, on fins al diumenge tindrà lloc l'Inici de la Temporada Escènica 2021-2022. Així mateix, també aquest divendres, i de manera simultània, té lloc la mateixa activitat a l'Àgora de la Universitat Jaume I de Castelló. El projecte ha sigut presentat per la regidora d'Acció Cultural de l’Ajuntament de València Maite Ibáñez, el director de I'IVC, Abel Guarinos i la presidenta d'Avetid, Mª Ángeles Fayos.

Tal com ha explicat Maite Ibáñez, “és fonamental que treballem de manera coordinada el sector públic i el privat, sumant accions i unint forces”. “Aquesta campanya és molt positiva perquè el públic conega els espectacles de la nova temporada, posar en valor la varietat i quantitat de sales i animar el públic a que seguisca la programació de tots els teatres per gaudir de les arts escèniques”. A més, ha destacat que “la nostra ciutat té una llarga tradició teatral, comptant en l'actualitat amb més de 20 sales d'arts escèniques, que són un veritable referent cultural per a la ciutat”. Per la seua part Guarinos ha puntualitzat que "si sempre ha sigut important la informació i promoció de les activitats culturals, ara, quan estem al final de la pandèmia, encara ho és més, per tal d’encoratjar tota la ciutadania a gaudir de les arts en general i refer-nos emocionalment, socialment, artísticament i anímicament".

Principals espectacles

Durant els tres dies que dura aquesta campanya, els visitants podran descobrir els principals espectacles que ompliran les programacions dels teatres en la temporada 2021-2022. "El públic que s'aprope podrà ser conscient de la qualitat i la varietat d'obres que els oferim i la passió amb la qual els fem. Al mateix temps que servirà com a encontre amb tot el sector professional, amb una jornada formativa amb la col·laboració de La Nau de la Universitat de València, durant el matí del divendres 1 d’octubre. Un inici de temporada per al públic i els i les professionals del sector escènic", expressen des d'Avetid.

La instal·lació, que simula ser l'escenari d'un teatre, romandrà en l'emblemàtica plaça de l'Ajuntament fins a la nit del 3 d'octubre. Així mateix, una sèrie de panels, baners i lones se sumaran a la instal·lació amb informació, missatges i materials audiovisuals que de segur serviran per a incentivar als vianants a assistir al teatre i gaudir de la nostra cultura escènica. A més a més, per si això no fora prou, una sèrie de vinils indicaran l'inici del camí i la direcció que s'ha de seguir per a arribar a les diferents sales i teatres de la ciutat, per a que ningú es quede sense saber on i quan poden trobar les diferents representacions escèniques. El teatre valencià espera així donar la benvinguda a una temporada, que serà la més esperada de la història recent.

Noticias relacionadas

next