primera Jornada de Cinema LGTBI+

L'UJI celebra el seu propi 'Queerzzine' amb una jornada sobre diversitat sexual 

7/05/2019 - 

CASTELLÓ. Paralel·lament al Festival Queerzzine que està tenint lloc al Teatre del Raval, la Universitat Jaume I ha organizatat la I Jornada de Cinema LGTBI+ en l'UJI: Diversitat afectiu-sexual al cinema, que tindrá el pròxim dijous 9 de maig. En aquest cas, l'acte ha sigut organizat pel Programa Salusex-Unisexsida de la Universitat Jaume I, al costat del Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat, la Unitat d'Igualtat i UJI Hàbitat Saludable, i amb la col·laboració del cineasta i ex-alumne de l'UJI, Joan Montesinos.

La jornada tindrà lloc a les 9.15 hores en el Saló d'Actes de la Facultat de Ciències de la Salut, i la inauguració serà a càrrec de Pilar Safont, vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat; i Rafael Ballester, degà de la Facultat de Ciències de la Salut i director de Salusex.

A les 9.30 hores tindrà lloc la taula redona Relacions d'afecte i sexualitat al cinema LGTBI, que comptarà amb la participació de Xavier Andres Portell, professor de l'IES Politècnic de Castelló, coordinador de convivència i igualtat del centre, que ha realitzat la seua tesi doctoral sobre Almodóvar i memòria queer; Naiara Martínez, tècnic d'Estratègia d'Igualtat en Diversitat Afectiu-Sexual de l'UJI; i Joan Montesinos, cineasta.

Més tart, a les 11 hores s'exhibirà la projecció de la pel·lícula Théo et Hugo dans li même bateau aka, i a les 15 hores, la projecció de cinc curtmetratges: 3 Centimetres, de Lara Zeidan; NoMeOlvides, de Ferran Navarro-Beltrán; Estigma de David Velduque; Después de verte, de Jesús Zambrana; i Corto Sorpresade Xaho.

Després del visionat dels curtmetratges, s'obrirà un debat amb els assistents sobre els temes tractats: representació del col·lectiu LGTB+, col·lectius no representats en els curtmetratges seleccionats, productes audiovisuals consumits per l'alumnat amb personatges LGTB+ i el paper de les plataformes i la seua relació amb el col·lectiu LGTB+.


Noticias relacionadas

next