L'UJI es garanteix cobrir el pressupost de 2023 amb una nova aportació de 4 milions del Consell

11/07/2023 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I s'ha assegurat poder complir el pressupost en l'exercici actual, que ascendeix a 142 milions d'euros. Ho ha fet després que el Consell aprovara en el seu últim plenari, el passat divendres, el repartiment de 30,2 milions d'euros entre el sistema universitari públic valencià, tal i com es va comprometre el seu dia. 

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha informat al claustre de l'assignació de 4,1 milions d'euros -el que suposa un milió més del que es preveia en un principi- en virtut d'eixos 30,2. Amb els nous fons, en les últimes setmanes la universitat castellonenca ha rebut 13 milions, després dels 9 que el Consell li va assignar només uns dies abans. Ambdós aportacions estan vinculades a la línia autonòmica per a la implementació del Pla Pluriennal de Finançament i amb elles l'UJI es garanteix poder assolir les despeses de funcionament de l'any 2023. 

Així ho ha explicat Alcón, qui ha destacat que, en el cas de l'UJI, els 13 milions garanteixen la sostenibilitat financera i la capacitat per a pagar els costos de funcionament pressupostats. 


Amb les necessitats d'aquest 2023 cobertes, la intenció a la Universitat Jaume I, com a les altres quatre públiques de la Comunitat Valenciana, és avançar en la definició del nou Pla pluriennal de finançament. En el Claustre, la rectora ha fet balanç del curs 2022-2023, marcat precissament per l'absència d'eixe pla de finançament i per les dificultats per a l’elaboració del pressupost, però també per la necessitat d’adaptació al nou marc legal, especialment arran de l'aprovació de la Llei orgànica del sistema universitari (LOSU). 

Tot i aquestes circumstàncies, que han exigit prudència i responsabilitat institucional, ha destacat Alcón, "hem desplegat un conjunt de mesures, programes i plans que ens ha permès avançar en l'impuls a tots els eixos estratègics del Pla d'acció de govern per a fer de l'UJI la millor universitat possible i, d'aquesta manera, abordar els reptes propis com a institució d'educació superior i d'investigació, però també per a donar resposta als desafiaments que tenim com a societat".

Actualització del Model educatiu 

A la sessió del Claustre també s'ha presentat l'actualització del model educatiu que ha d'aprovar-se pel Consell de Govern de juliol, realitzada a la llum dels nous Estatuts i les novetats legislatives aprovades tant a nivell nacional com europeu i que afecten l'ensenyament superior i el disseny de la formació.

Aquest model mostra l'estratègia diferenciada de la Universitat en l'àmbit educatiu, amb dos pilars fonamentals: d'una banda, una visió global de la vida de l'alumnat i, d'una altra, deu principis que són estratègics i fonamentals, amb la potencialitat de dirigir les polítiques institucionals que orienten el servei educatiu de la Universitat, remarquen des de la institució educativa. "En definitiva, es pretén demostrar que l'UJI és una universitat diferenciada i moderna, amb un alt nivell de qualitat i un model educatiu propi", assenyalen. Aquesta és la cinquena versió d'un Model Educatiu que es pretén siga un document viu. 

A banda d'estos temes, el Claustre ha elegit com a nou representant de l’estudiantat en la Mesa a Santiago Bernabé Hernández.  

Noticias relacionadas

next