CASTELLÓ. El Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I ha organitzat dins del programa UJI-encultura formació una variada oferta de cursos i tallers per al curs 2020-2021, que aborden temes com els audiovisuals, la fotografia, l'escriptura creativa, la dansa, el teatre o la música. Es tracta de 10 propostes dirigides a la comunitat universitària i al públic en general. La matrícula pot realitzar-se a partir de principis de setembre de 2020 i en el mateix moment de la inscripció es pot consultar si queden places en el curs que interessa o si es queda en llista d'espera.
En l'àmbit audiovisual, l’UJI continua un any més amb el taller de vídeo 'Trastorn visual', centrat en conceptes bàsics de l'audiovisual, que arrancarà el pròxim 5 d'octubre. El taller, impartit per Adam Brenes, es desenvoluparà durant tot el curs acadèmic, finalitzant el 17 de maig. Durant aquest taller l'alumnat adquirirà els coneixements necessaris per a la realització d'un projecte audiovisual, des de la concepció de la idea fins a l'enregistrament i postproducció d'aquesta. Al final del taller s'ha de realitzar una peça audiovisual que s'exhibirà en una projecció pública en el Paranimf de la Universitat Jaume I.
El taller d'escriptura creativa arriba a la seua edició número 16 sota la direcció de la professora i escriptora Rosario Raro. Tindrà lloc del 6 d'octubre al 27 de maig de 2021 i està dirigit a qualsevol persona que vulga llegir, comentar, corregir, escriure textos literaris i escoltar les veus altres escriptors. Durant el curs, que s'amplia a 140 hores de durada, es plantejaran exercicis quinzenals entre els quals se seleccionaran els millors per a la seua publicació en una antologia en castellà i en valencià.
Per als amants de la fotografia, l’UJI ha programat el taller 'Contar amb imatges. Accions i recursos per a la creació de projectes fotogràfics', del 6 d’octubre de 2020 al 25 de maig de 2021, impartit per Julián Barón, fotògraf, docent i impulsor de projectes que usen la imatge com a eina social de pensament. L’objectiu principal del curs és conèixer, comprendre i aplicar els recursos de narrativa visual en projectes fotogràfics, així com aprofundir en la formació i l’intercanvi d’experiències en un ambient de reflexió crítica. Les classes es realitzaran setmanalment al Menador en horari de tarda.
Quant a l’Aula de Teatre, l’UJI planteja per a enguany tres propostes: un curs d'iniciació al teatre impartit per Regina Prades; un curs d'interpretació teatral a càrrec de Cesca Salazar, i el taller d'escenes de pràctica teatral, dirigit per Joan Comes. El 13 d’octubre es realitzarà una sessió informativa sobre tots els cursos de l’Aula de Teatre per als interessats a les 19 hores a l’Aula de Teatre Carles Pons (JB2S12AA) de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.
En l'àmbit musical, la Universitat ofereix un taller de llenguatge del jazz i el taller de Big Band, que s’iniciarà el 2 de novembre i finalitzarà el 4 de juny amb el concert final de curs, impartit per David Pastor, Victor Colomer i Jordi Albert. Prèviament, el 5 d’octubre de 2020 tindrà lloc una reunió informativa, prova i aproximació al jazz, a l’aula HC2106AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, a la qual cal presentar-se per fer després la inscripció al taller.
En l’apartat de dansa, l’UJI ofereix aquest curs tres tallers de dansa contemporània d’iniciació, nivell intermedi i avançat. Els tallers, de 70 hores de durada, començaran el 19 o 20 d'octubre i finalitzaran en el mes de maig, realitzant-se una mostra de final de curs el 28 de maig de 2021, per als tres tallers. Seran impartits per Erica Galmes i Stefania Biffani.