Hoy es 22 de diciembre

coordinada per santiago posteguillo

L'UJI presenta quatre propostes formatives i culturals per a la Universitat d'Estiu

19/05/2021 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I reprèn la proposta formativa i cultural per al període estival Universitat d’Estiu amb quatre propostes formatives que es duran a terme a Benicàssim durant els mesos de juny i juliol sota la coordinació del professor Santiago Posteguillo, delegat de la rectora per a l’impuls de la Universitat d’Estiu. 

D’aquesta manera, l’UJI reactiva, després de més d’un any de pandèmia, la Universitat d’Estiu. "Des del Vicerectorat hem volgut reprendre, després d’un any difícil i sempre amb la prudència que la situació encara requereix, el repte d’una Universitat d’Estiu institucional, en la qual el debat sobre temes d’actualitat, cultura i societat no es detinga, i oferisca així a les persones participants l’oportunitat de compartir i mobilitzar coneixement, en aquesta ocasió, tant presencialment com online en un ambient relaxat però del més alt nivell", destaca la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro.

Igualtat de gènere

El programa s’iniciarà amb el curs organitzat en coordinació amb CRUE Universidades Españolas i titulat La igualtat de gènere a la universitat: avanços i propostes previst per als dies 17 i 18 de juny. Especialistes, responsables polítics, rectors i rectores debatran sobre els avanços, els reptes i les propostes que poden contribuir perquè la igualtat de gènere a les universitats siga efectiva. Aquest curs segueix l’estel de la I Cimera de Rectores que es va celebrar a l’UJI al novembre del 2018 presidida per Eva Alcón, delegada de la presidència de CRUE per a les polítiques d’igualtat, i que va tindre com a resultat la Declaració de Castelló.

El segon dels cursos titulat Repensar el futur. Claus per a un model econòmic inclusiu, interconnectat i sostenible tindrà lloc els dies 24 i 25 de juny. Es tracta d’una proposta de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic UJI-GVA, dirigida pels professors Xavier Molina i Lluís Martínez, en la qual es debatrà sobre la direcció del creixement econòmic i l’ús de les polítiques orientades a afrontar els problemes econòmics i socials treballant amb la idea d’un model econòmic més innovador, inclusiu i sostenible.

Dret Internacional

A continuació, del 30 de juny al 2 de juliol, dirigit pel catedràtic de Dret Internacional de la Universitat de València Jorge Cardona, s’impartirà el curs Litigi estratègic en matèria de drets humans en el qual s’explicarà com planificar, dur a terme i desenvolupar estratègies de litigi sobre problemàtiques concretes de drets humans de la mà d’acadèmics que han estudiat i portat a la pràctica litigis estratègics, membres dels òrgans internacionals de control dels tractats de drets humans, tant en l'àmbit de les Nacions Unides, com en l'àmbit europeu.

Per últim, Santiago Posteguillo dirigirà el curs Dones en la literatura: grans personatges femenins i grans escriptores que s’oferirà del 7 al 9 de juliol i que comptarà amb noms destacats de l’àmbit literari com ara Luz Gabás, José Calvo Poyato, José Luis Corral, Rosario Raro, Ángeles Caso, Cristina López Barrio, Carlos García Gual, María Zabay i Alicia Giménez Bartlett.

Noticias relacionadas

next