Hoy es 16 de diciembre

del 12 al 20 de febrer

Marta Robles encapçalarà la nova entrega de Vila-real Negra amb la novel·la 'La mala suerte'

29/01/2019 - 

CASTELLÓN. Vila-real se suma un any més a la celebració de Castelló Negre que compleix 10 edicions acostant la novel·la negra al públic. En aquest sentit, Vila-real Negra aterra del 12 al 20 de febrer amb activitats didàctiques en els centres docents i la presentació estel·lar de Marta Robles, amb la seua última novel·la, La mala suerte. El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i la responsable de l'organització, Patricia Artero, han presentat la iniciativa, que comptarà amb la participació d'altres quatre reconeguts autors del gènere: Juli Cèsar Cano, Pere Cervantes, Susana Rodríguez i David Jiménez.

"Vila-real és una ciutat de gran tradició literària, bressol d'escriptors. Des de fa un parell d'anys, amb Vila-real Negra hem recueprat el pols que, d'alguna manera, havíem perdut en l'àmbit literari, centrant-nos principalment en l'aspecte pedagògic: volem portar la literatura als més joves, per a afavorir la creació d'hàbits de lectura que ens faran una societat més educada, culta i crítica”, valora Pérez. Per a això, els autors de Vila-real Negra participaran en xarrades a l'institut Miralcamp, col·legi Bisbe Pont, IES Broch i Llop, Fundació Flors i col·legi Santa María. A aquest vessant didàctic se suma la presentació pública de La mala suerte, l'última novel·la de la periodista i escriptora Marta Robles, guanyadora del premi Lletres del Mediterrani de la Diputació Provincial. La presentació tindrà lloc el dimarts 12 de febrer a les 19.00 hores, al restaurant El Casino.

El cicle es completa amb el lliurament de premis del segon Concurs juvenil de relats curts, que tindrà lloc el 14 de febrer, a les 18.00 hores, a la BUC. L'organització espera superar amb escreix el centenar de relats rebuts l'any passat, en un certamen que compta també amb la col·laboració de l'escriptor local Luis Aleixandre, qui ha visitat els centres docents per a explicar als alumnes les nocions bàsiques dels relats negres.

A més a més, la mateixa Marta Robles impartirà la primera sessió als alumnes, en aquest cas de Miralcamp, el dimarts 12 al matí. El mateix dia, Juli Cèsar Cano, creador de l'inspector Monfort, xarrarà amb els alumnes de Bisbe Pont. El divendres 15, serà el torn de Susana Rodríguez, escriptora i periodista i directora del festival Pamplona Negra, a l'institut Broch i Llop, i de David Jiménez El Tito, vigilant de duanes i expert en màfies i contraban, que assistirà a la xarrada programada a Fundació Flors. Finalment, el dimecres 20 de febrer, Pere Cervantes, escriptor i policia nacional que va treballar com a observador de l'ONU als Balcans durant tres anys, tancarà el cicle al col·legi Santa María.


Noticias relacionadas

next