Nules recupera imatges digitals de la cantata de l'inauguració del convent al 1717

20/10/2021 - 

CASTELLÓ. Aquesta setmana, l'Ajuntament de Nules ha fet efectiva la compra de les imatges digitalitzades de la cantata que l'any 1717 es va interpretar per a inaugurar el Convent de la Sagrada Família de la localitat. En concret, són 17 imatges d'alta resolució que passaran a engrossir l'Arxiu Històric del municipi.

L'avís en xarxes socials d'un veí de Nules el passat mes d'agost va posar en sobre avís al regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, qui es va posar en contacte amb l'Arxiu de la Catedral de València per a preguntar per la possibilitat de facilitar-los la peça digitalitzada.

Segons l'edil, “gràcies a que un veí va donar a conèixer el seu parador, hem agilitat els tràmits per a recuperar part de la nostra història, que per fi estarà a l'abast de totes les persones interessades en l’Arxiu Històric Municipal”.

La cantata es titula Al trofeu, al rumor i està escrita per José Pradas Gallén, un dels compositors més importants del barroc. La peça està composta per a dos cors de huit veus, amb baix continu d'arpa i ària solista.

Noticias relacionadas

next