Hoy es 14 de julio

fins al 21 de juliol

Obert el termini d'inscripció per a la tercera residència artística CeramicRes de l'Alcora

9/07/2024 - 

CASTELLÓ. El termini per a inscriure's en la tercera edició de CeramicRes, la residència artística que gira entorn de la ceràmica contemporània, ja ha començat. Està dirigida a artistes amb interés per la per la part més actual d'este sector, i en 2024 es desenvoluparà del 6 de setembre al 27 de novembre a l’Alcora.
Així, fins al 21 de juliol es poden presentar les sol.licituds en format digital a través del correu: conet.opencall@gmail.com.

Este projecte de creació ceràmica contemporània és una iniciativa organitzata per Co-Net_, el col.lectiu encapçalat per Agustín Serisuelo i Carlos Sebastiá, i està comissariat per Alicia Ventura. Compta amb la coproducció de la Diputació de Castelló i està subvencionat per Ajuntament de la localitat. Serisuelo destaca la consolidació del projecte com a referent artístic ceràmic tant nacional com internacional. Per part seua, Ventura afirma que “esta tercera edició corrobora l’acceptació de la ceràmica actual com a art contemporani”. 

Entre totes les inscripcions un jurat triarà a quatre artistes perquè puguen explorar els límits, usos i comprensión dels térrmins de la ceràmica d’una forma expandida. També compta amb la col·laboració de Marte, la Fira d’Art Contemporani de Castelló, l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, el Museu de Ceràmica  i la Caixa Rural.

En total ja són huit els artistes de projecció internacional que han participat en CeramicRes: Javier Bravo de Rueda, Mónica Mays, Luisa Pastor, Almudena Lobera, Pablo Bellot, Ana Rod, Sandra Val i Montse Gómez d’Osuna. Des de 2018 Co-Net_ ha dut a terme sis edicions de la residència de fotografia PhotoRes, una de la residència de contemporani ArtRes fins que en 2022 introduïxen CeramicRes a l’Alcora. 

La residència oferix una dotació econòmica de 3.950 euros, allotjament en el període de residència en pis compartit amb habitació individual, Open Studio en l'Escal en els dies finals de la residència, espai de treball compartit, accés i ús de les instal.lacions específiques de l'Escal i assistència tècnica de l’equip de l'Escal i del de Co-net Art.

next