Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

amb 'El somni d'Adan'

Paco Rangel, guanyador del 26é Premi d'Arts Plàstiques de Castelló

29/06/2020 - 

CASTELLÓ. El 26é Premi d'Arts Plàstiques Ciutat de Castelló ja té guanyador. Es tracta del conegut artista castellonenc Paco Rangel, autor de l'obra El somni d'Adan, seleccionada com la millor d’aquesta edició. 

El jurat, presidit per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, va decidir amb les seues deliberacions que, de les 41 propostes artístiques presentades, l'obra de Rangel destacava per la seua tècnica mixta acurada, per la composició i expressió plàstica les quals va considerar "molt contemporànies", i per la seua càrrega semàntica de continguts, la qual es conjuga adequadament amb les tècniques utilitzades. 

L'autor, Francisco Rangel Órtiz (més conegut com a Paco Rangel), és un artista multidisciplinari, amb una llarga trajectòria artística i pioner en tècniques com l'electrografia. A més, les seues creacions pictòriques i transferència d'imatges han tingut presència constant i continuada en l'escena plàstica de Castelló des de la dècada dels anys 70.

A la presidenta del jurat la van acompanyar en la presa de la decisió els vocals Alfonso Ribes Rodríguez, com a Delegat Territorial de l'Institut Valencià de Cultura (IVC); Irene Gras Cruz, com a vicepresidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art, comissària i crítica d'art; Julia Galán Serrano, com a artista plàstica; Eloisa Aldás Oliver, en representació del Consell Municipal de Cultura; i Rubén Román Martín, tècnic especialista en Gestió i Dinamització Cultural de l'Ajuntament de Castell i secretari. La dotació del premi és de 3.000 i el lliurament es farà el 3 de setembre, arrancant la programació cultural a Castelló del darrer quadrimestre de l’any.


Noticias relacionadas

el arte recupera su pulso con más citas que QUE OTROS AÑOS EN ESTAS FECHAS

La 'rentrée' cultural: galerías, ferias y museos resisten en Castelló

Por  - 

La crisis sanitaria obligó a posponer inauguraciones que ahora se concentran en el último trimestre del año. Desde la reapertura de la galería Cànem hasta la celebración del festival Imaginaria o la feria Marte: así se presentan los próximos meses en la ciudad

next