en l'ensenyament de ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques

Un projecte Erasmus+ de l'UJI presenta eines educatives per a reduir els estereotips de gènere

26/09/2023 - 

CASTELLÓ. El projecte Erasmus+ K2 'E-STEAM on the cloud (ESOC)', liderat per la Universitat Jaume I de Castelló sota la coordinació dels investigadors Javier Sánchez i Eva Cifre dels grups Innovació en Màrqueting (IMK) i Gènere, Salut i Treball (GeST), respectivament, ha presentat els materials innovadors i interactius que afavoriran la reducció de les actituds discriminatòries i els estereotips de gènere en l’ensenyament de les matèries STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques).

L'objectiu principal del projecte ha sigut l’elaboració d’un programa formatiu en línia per a professorat de secundària i altres docents que treballen amb joves i persones adultes, ONG’s o organitzacions que es dediquen a l’educació i la formació, que incrementarà la seua capacitat per a reduir i deixar de propagar estereotips de gènere en aquests àmbits amb el propòsit d’augmentar les vocacions cap a professions STEAM entre l’alumnat femení.

Nous materials didàctics

Durant la presentació, l’equip  ha comentat els desafiaments, les oportunitats i els resultats de dos anys de treball cooperatiu finançat pel programa europeu en l’àmbit de la cooperació i de l’educació escolar (Erasmus + K2) per contribuir a la igualtat de gènere en l’educació secundària i superior i superar els estereotips que encara existeixen.

Per a fer realitat els seus objectius han desenvolupar una sèrie de materials didàctics (provats des del punt de vista de la ciència del comportament) amb potencial per augmentar les habilitats del professorat en les seues pràctiques quotidianes i afavorir un canvi en la seua percepció de les normes socials relatives a les actituds estereotipades en l’ensenyament de les disciplines STEAM.

El desenvolupament d’aquest projecte ha inclòs la participació d'un ampli ventall d'entitats de diversos centres formatius europeus, com ara la Universitat Jaume I (Espanya), Fundatia Professional i Liceul Vocational de Arta (ambdós de Romania), Orizzonti Società Cooperativa Sociale (Itàlia), VSI Inovaciju Biuras (Lituània) i la European School of Brussels IV (Bèlgica). L’equip a l’UJI ha estat integrat per Javier García, coordinador; Eva Cifre, responsable de l’equip tècnic; i Laritza Machín i Lara Ferrando com a tècniques.

Noticias relacionadas

next