CASTELLÓ. El PSPV-PSOE denuncia que les Escoles Oficials d'Idioma de la Comunitat Valenciana han començat el curs esta setmana amb "menys grups, menys professorat i menys recursos" i ha afirmat que "ens ho poden intentar vendre com vulguen però al final estem davant unes retallades injustificades a l'educació pública valenciana".
Així s'ha manifestat el portaveu d'Educació del PSPV-PSOE a les Corts, Jose Luis Lorenz, qui ha explicat que "les retallades i els atacs del Consell del PP de Mazón a l'educació pública arriben també a l'Escola Oficial d'Idiomes on aquest curs s'oferiran 40 grups menys d'espanyol per a estrangers deixant a l'estacada a més de 1.200 alumnes i alumnes i retallant 13 places de professorat".
En aquest sentit, el diputat castellonenc ha recordat que "aquests cursos són una eina fonamental per a aquelles persones que volen aprendre espanyol fins a poder certificar el C2" i ha lamentat que "ni Mazón ni Rovira hagen sigut capaços de donar resposta a la gran demanda que existeix" i ha detallat que "estem parlant de que en el cas de Castelló contarem amb 4 aules menys”.
Lorenz ha afirmat que "des que el Consell de Mazón va arribar a la Generalitat les escoles d'idiomes estan fartes d'haver d'exigir recursos que se'ls han retallat sense cap mena de justificació" i ha reclamat a la conselleria que "revertisca està situació i de resposta als 1.200 alumnes i alumnes que s'han quedat sense poder estudiar espanyol en la Comunitat Valenciana”.
Finalment, el socialista ha recordat que enguany el curs escolar també ha començat amb retallades a Castelló amb el tancament de 28 aules i 400 professors menys a la província “el que afectarà de manera significativa la qualitat de l'ensenyament i les oportunitats educatives de l'alumnat”. Lorenz ha advertit que les retallades en unitats educatives són, també, “un atac directe contra la política de lluita contra la despoblació”, ja que els municipis més afectats per aquestes mesures són xicotets pobles de l'interior com el Forcall, Cinctorres, Eslida o Cortes d'Arenós.