més de deu mil persones disfruten de la mostra

Reclam conclou la seua 27ª edició amb la "conquista" del públic més jove 

2/12/2019 - 

CASTELLÓ. La Mostra d’Arts Escèniques Reclam 2019 ha posat punt i final a la seua 27a edició després d’un mes de novembre carregat de propostes escèniques caracteritzades per la creació contemporània. Impulsada des de la Universitat Jaume I s’han unit en aquesta edició les poblacions d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Orpesa, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs. Tots municipis amb una destacada programació en arts escèniques.

A més dels ajuntaments de les poblacions esmentades, també participen la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Castelló, la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Cultura i l’INAEM a través del programa Danza a escena de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de titularidad pública.

Des de l’organització de la Mostra es valora "molt positivament" el resultat d’aquesta edició tant pel que fa a la part de la participació artística com per la participació de públic. En la 27a edició s’han programat una cinquantena de companyies que han oferit vora de seixanta espectacles. Així mateix, segons assegura l'organització "més d’once mil persones" han assistit a les representacions programades amb "un molt bon nivell d’ocupació mitjana dels espais" on també s'ha de tenir en compte que hi havia espectacles amb l’aforament reduït que van esgotar les entrades en totes les funcions. 

Igualment, cal ressaltar també la inclusió de la Casa de l’Estudiantat com espai per a representacions dins del campus de la universitat on s'ha constastat que és un bon espai per a propostes visuals de petit i mitjà format de dansa o performances obertes. 

La part més emotiva de la Mostra va estar en l’espectacle homenatge a Carles Pons als 20 anys de la seua sobtada mort que destacava les seues qualitats com a persona i com artista on va quedar palès la seu empenta en l’utilització de les arts escèniques com instrument artístic i com a eina educativa. A l’acte participaren deixebles del seu mestratge i companys i companyes d’escenaris.

Durant aquesta edició també s’ha fet visible una major participació de públic jove a totes les representacions com s’ha pogut vore al Teatre del Raval, Al Principal, la Sala San Miguel o al Paranimf també a les seus d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Orpesa, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs, ha sigut aquesta la tònica general. Això ha fet que en alguns espectacles s’esgotaren les entrades i en altres es fregara quasi el ple.

També, els organitzadors del Reclam subratllen la "bona acceptació i acollida" que han tingut les companyies que han participat en un apartat que ja es va començar a la passada edició i que denominen com creació KmZero (Kilòmetre Zero). En ella s'encontren companyies que tene la seua base d’operacions en les comarques de Castelló.

Noticias relacionadas

next