Hoy es 22 de diciembre

Els pròxims dissabtes 7 i 14 de desembre a les 11.30

La Sala Sant Miquel acull un taller per a joves de mediació artística per a jugar amb el món dels sons

22/11/2024 - 

CASTELLÓ. 'Quin so té una estrella fugaç, una gota d’aigua en un oceà vast o les partícules d’un núvol que es dissipen en l’aire?' Aquest taller de mediació artística convida els joves a experimentar i a jugar amb el món dels sons que no s’escolten. Inspirats en l’obra de José Antonio Orts i la seua exposició 'Ones de llum i so', ens endinsarem en un recorregut on cada participant es converteix en el director de la seua pròpia orquestra. A través dels seus moviments, els sons s’activen o es silencien, transformant la percepció de l’espai i els elements que ens envolten.

En les escultures d’Orts trobem l’eco de la natura transformat en formes escultòriques que responen a la presència humana, integrant poesia i so. En entrar en aquest espai, cada jove té l’oportunitat d’observar i manipular com aquests elements es comporten i produeixen sons. El taller serà guiat pels artistes Antoni Solera i Alejandro Ocaña, que treballen amb tècniques d’acció i espai en projectes d’instal·lació per explorar l’espai i el so. El seu enfocament aporta una perspectiva en què els participants poden qüestionar-se i explorar l’entorn auditiu, redescobrint sons quotidians i imaginant-ne d’altres que només existeixen en la seua ment.

Per a aquest taller, Solera i Ocaña fusionen les seues tècniques per a guiar els participants en un viatge auditiu i sensorial. Amb un enfocament en l’experimentació, animen els joves a qüestionar-se i a repensar la relació entre el cos i els sons naturals. Gràcies a la seua experiència en l’art d’acció, conviden els participants a descobrir com, fins i tot, un xicotet gest, un moviment o la mateixa presència poden canviar el so i, amb això, la percepció de l’espai. 

La seua intervenció en aquesta activitat va més enllà d’ensenyar: busquen cultivar una sensibilitat cap a l’entorn i una oïda atenta als sons que sovint passen desapercebuts. Dirigit al públic infantil (de 4 a 12 anys), aquesta experiència és una invitació a imaginar i crear paisatges sonors on la natura s’escolta de maneres noves i personals.

Noticias relacionadas

next