jornada organitzada per l'uji

Santiago Posteguillo, Noemi Casquet o Rosario Raro aborden l'erotisme en la literatura 

1/07/2022 - 

CASTELLÓ. La Universitat d'Estiu de l’UJI reprèn la programació de 2022 amb el curs 'L'erotisme en la literatura' que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juliol a l'hotel El Palasiet de Benicàssim, i en el qual es debatrà sobre el moment actual de la literatura eròtica i, especialment, sobre la manera de representar l'erotisme en la història de la literatura. El seminari està dirigit per Santiago Posteguillo, escriptor i professor de l’UJI, qui explica que durant els tres dies del curs "es farà un recorregut per les diferents etapes de la literatura amb l'objectiu de conèixer com es representava l'erotisme".

Així, el programa contempla diverses ponències en les quals es parlarà sobre erotisme en les representacions de la Grècia antiga, o en les novel·les d'altres èpoques històriques com les de l'Imperi Romà o l'edat mitjana i el Segle d'Or fins a arribar a l'actualitat. Seran autors com José Luis Corral, Antonio Penades, Santiago Posteguillo, Eva Díaz Pérez o Luz Gabás els que posaran l'accent en el desenvolupament de l'erotisme literari a través de la història. 

El curs també analitzarà el moment actual de la literatura eròtica amb intervencions com El nou erotisme i la nova dona en la literatura contemporània. Deesses i vampires, d'Eugenia Rico, o La cultura com a revolució sexual, de Noemí Casquet. A més, diversos autors com Rosario RaroPere Cervantes o José Calvo Poyato explicaran les seues experiències a l'hora d’introduir l'erotisme en les pàgines de les seues obres literàries. 

El director del curs i delegat de la vicerectora de Cultura per a la Universitat d'Estiu, Santiago Posteguillo, explica que la idea a l'hora de dissenyar aquest curs "és demostrar que la literatura eròtica no està en declivi i que tant en el passat com en l'actualitat l'erotisme és quelcom que trobem constantment en les novel·les i en la ficció". El curs, que tindrà un format híbrid, finalitzarà el divendres amb un taller sobre escriptura eròtica coordinat per l'escriptora Rosario Raro.

Noticias relacionadas

next