obert en 2010

Tanca el Museu Manolo Rodríguez de Navajas: l'artista trasllada la seua obra 

7/02/2020 - 

CASTELLÓ. Els veïns de Navajas es queden orfes. El Fill Insigne de la localitat, Manolo Rodríguez, reconegut artista, ha decidit traslladar la seua obra. El motiu -segons asegura el Partit Popular de la localitat- no és un altre que "el maltractament" rebut des de fa anys per l'Ajuntament de Navajas, l'alcaldessa del qual, Patricia Plantado Navarro (d'Alternativa per Navajas), encara no ha respost una sol·licitud de reunió registrada per l'escultor el 8 de febrer de 2019.

El Museu Manolo Rodríguez tancara així de manera definitiva. “És una decisió dolorosa i meditada”, ha asegurar el propi artista. Des del PP, la seua portaveu, Cristina Villalba, asegura que aquesta és pèrdua irreparable provocada per la desraó i incapacitat manifesta dels qui hui governen". "Perdem tots els veïns de Navajas. Es va un llegat únic i singular, representatiu d'un artista que aquest poble va honrar amb un carrer”, ha declarat l'edil.

El Museu Manolo Rodríguez es va crear ex profeso per a albergar l'obra de l'escultor. Tancat al públic, l'artista ha sigut l'encarregat d'ensenyar el seu llegat al públic i turistes que sol·licitaven visitar-lo. De fet, ell mateix “va vestir la façana per a identificar el Museu i per a visualitzar algunes de les obres que en ell s'exposaven perquè els visitants aconseguiren localitzar-lo”.

El seu treball es va trobar, no obstant això, amb el rebut de l'Ajuntament que va optar per encegar la façana quan l'Olmo de Navajas va guanyar el concurs del millor arbre d'Espanya. "Va ser només un desvergonyiment més de l'actual equip de govern, tal com ha explicat el propi artista, qui a més explica que el Museu era utilitzat com a magatzem provocant, a vegades, danys irreparables a les seues obres", assenyalen els populars.

Així mateix, aquesta situació va provocar que l'artista sol·licitara una reunió, el 8 de febrer de 2019, que en data de hui segueix sense resposta per part de l'alcaldia. L'objectiu era establir uns usos i normes mínims del museu per a garantir el bon ús de la instal·lació i preservar amb garanties l'obra. Manolo Rodríguez presentarà el pròxim 29 de febrer en el teatre de Segorbe el seu llibre Art a les seues mans. Posteriorment ha previst iniciar el trasllat de l'obra.


Noticias relacionadas

next