Han remitit una trentena de propostes de millora a la Conselleria d'Educació

UGT denuncia la "precarietat laboral" als tribunals d'oposicions docents

27/07/2022 - 

CASTELLÓ. El Sector d’Ensenyament del sindicat UGT al País Valencià denuncia "la manca de mitjans i la precarietat de les condicions" en què han hagut de treballar els professionals de l’educació que componen els tribunals d’oposicions docents de les tres demarcacions de la Comunitat Valenciana en la convocatòria d’aquest any.

UGT Ensenyament PV va recollir les reivindicacions i propostes dels membres dels tribunals d’oposicions i va elaborar una llista de trenta “Propostes de millora per a l’organització i el funcionament dels tribunals de les oposicions docents i de les condicions de treball de les diferents persones docents que els componen”. Aquesta llista es va enviar el passat 30 de juny a la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit Iranzo, al secretari autonòmic d'Educació i FP, Miguel Soler Gracia, i a la directora general de Personal Docent, Maria Angeles Herranz Ábalos.

Entre la trentena de propostes de millora destaca la petició de separar el calendari d’oposicions del calendari lectiu. La coincidència de les classes i el desenvolupament de les oposicions dificulta la tasca dels tribunals perquè han de compatibilitzar les activitats de correcció amb les pròpies de la seua jornada laboral de final de curs als respectius centres educatius.

Increment de les retribucions

El sindicat UGT denuncia les condicions de remuneració dels docents que formen part dels tribunals. UGT exigeix un "increment significatiu" de les retribucions i que l'Administració tinga en compte les hores de treball reals dels tribunals, en molts casos se n’han fet jornades de 10 o 12 hores seguides, de 8 a 22 hores. A més a més, UGT recorda que hi ha membres dels tribunals de les oposicions de 2021 que encara no han rebut la remuneració pel treball realitzat des de fa més d’un any.

Una altra demanda que ha recollit la UGT dels tribunals és la de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar dels seus membres: els docents demanen uns terminis de correcció i uns horaris més racionals. A més a més, per garantir l'exclusivitat de les tasques del tribunal, el sindicat UGT proposa comissions de serveis per als docents: si les oposicions foren al gener o al febrer, els docents podrien dedicar tot el temps al desenvolupament de les oposicions.

Instal·lacions òptimes

D’altra banda, els docents demanen instal·lacions òptimes, com ara les de les universitats públiques, per evitar que es repetisquen els episodis dels dies 11 i 18 de juny, quan en plena onada de calor alguns membres dels tribunals van portar els seus ventiladors o van haver de comprar-los amb els seus propis mitjans, per tal que les persones opositores no patiren un cop de calor.

El sindicat UGT demana que es respecte també la paritat dels membres del tribunal, tenint en compte les dades estadístiques dels docents de cada especialitat.

Altres propostes dels membres dels tribunals que han fet arribar al sindicat UGT són, per exemple, la descentralització dels tribunals en altres ciutats de les tres províncies diferents a les tres capitals, que els seus membres no repetisquen en dos convocatòries successives, més formació per a totes les persones que en formen part i poder explicar als opositors/es les motivacions referents als seus exàmens que justifiquen la seua nota.

La llista reivindicativa presentada per UGT Ensenyament PV als responsables de la Conselleria sobre les males condicions dels tribunals d’oposicions docents s’ha construït, precisament, a partir de les demandes expressades pels professionals que han format part d'aquests tribunals durant la convocatòria d’aquest any.

Noticias relacionadas

next