CASTELLÓ. La 13a edició d'Ultrasons. Músiques en vibració' continua al nucli antic de l’Alcora els dies 22, 23 i 29 d’octubre, oferint estrenes, descobriments i novetats d’artistes ja consolidats.
El dissabte 22 d’octubre arrencarà amb l’obra de l’artista local Marta Negre. A la xerrada-col·loqui 'L’irremeiable propòsit de pensar la imatge', cinc càpsules audiovisuals realitzades per la creadora seran l’excusa per abordar temes d’actualitat. Encara serà possible visionar l’exposició de tres de les seues càpsules audiovisuals recents.
La vesprada continuarà amb Ölivia Musyk, que aterrarà per primera vegada a terres valencianes. Clàudia Balletbó (veu) i Isabel Archs (violí i piano) mostraran en primícia un projecte íntim que mescla sons clàssics i experimentals. Tot un calidoscopi literari i musical.
Diumenge 23 serà el torn del Duo Jordi Sanz i Maria Abad, dos músics consolidats que acostaran, de forma historicista, la figura del professor, concertista i compositor Félix de Santos (1874-1946) amb el monogràfic 'Romàntic'.
Guillem Roma i la seua agrupació tancaran el cicle el diumenge 29 amb una altra primícia a terres valencianes: Kiribati, el seu quart àlbum d’estudi. Una música que mescla l'energia tropical, el folk i la cançó d'autor. Aquest és un acte conjunt amb les Jornades de Formació i Promoció Cooperativa de la Caixa Rural.
Amb tot, el festival manté el seu compromís amb la dinamització cultural de l’entorn. El 'Hot Talk Club – Espai de mediació cultural' del dissabte 29 d’octubre serà la continuació del debat de la passada edició. Mantindrà el format de diàleg obert entre tots els assistents, sense ponents, guions ni moderadors.
Organitzat amb la Coordinadora d’Associacions Culturals de l’Alcalatén, aquest espai serà l'encarregat de “posar cara a les perifèries, buscar la creativitat del territori, seguir buscant punts de connexió per fer xarxa i visibilitzar nous centres geogràfics i culturals”, ha recalcat Blai Garcia, coordinador del cicle.
Amb una connotació un poc més social, s'ha preparat la conferència-concert 'Músiques per a la vida'. Ana M. Vernia i el cor del projecte parlaran de la importància de la música en la societat, que ajuda a millorar el benestar i la qualitat de vida. Aquesta iniciativa forma part de la Càtedra d’Investigació Musical i Qualitat de Vida de la Universitat Jaume I.