front a la crisis sanitaria

Verònica Ruiz reclama al Govern que baixe l'IVA cultural al 0%

24/03/2020 - 

CASTELLÓ. La regidora de Cultura a l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, demana al govern de Pedró Sánchez la reducció al 0% de l'IVA cultural per ajudar el sector a recuperar-se de l'impacte econòmic derivat de la crisi del COVID-19. Ruiz considera prioritari que el Govern Espanyol prenga mesures “que aturen el colp que aquesta crisi està suposant per a les indústries culturals. Mesures reals i efectives perquè els artistes puguen fer front a aquesta situació econòmica”.

En aquest sentit, l'edil de Compromís per Castelló reclama que la reducció al 0% de l'IVA cultural es produïsca, com a mínim, fins a final d'any, amb la voluntat de donar un vertader impuls a la cultura en un moment de caràcter excepcional. “Al contrari del que va fer el Partit Popular durant la crisi de 2008, que va incrementar l'IVA, el que reclamem es que es suspenga temporalment l'impost. És de justícia perquè l'accés a la cultura també és un bé de primera necessitat”, ha explicat Ruiz a través d'un comunicat.

A més, Compromís demana que anuncie mesures que siguen capaces de reactivar la indústria cultural. “El colp que açò ha suposat per a la cultura també ha sigut especialment greu a la ciutat de Castelló, que no podrà celebrar alguns dels esdeveniments programats. Per això, reclamem al Ministeri de Cultura i al Consell de Ministres que executen polítiques culturals per a temps excepcionals”.


Noticias relacionadas

next