l'Empresa Mixta Nou Cementeri ha obtingut un benefici de 326.900 euros

Les incineracions als cementiris de Castelló creixen un 22% aquest any i superen les inhumacions 

15/12/2020 - 

CASTELLÓ. El Consell d'Administració de l'Empresa Mixta Nou Cementeri ha donat compte aquest dimarts del balanç d'activitat del 2020 en els dos cementiris de la ciutat. La regidora de Cementiris, Isabel Granero, ha destacat "l'increment d'un 22% de les incineracions respecte a les mateixes dates del 2019, amb un total de 600, enfront de les 490 de l'any passat. Quant a inhumacions, han sigut 518, per les 511 del 2019 (un 1% més)".

Quant a les dades econòmiques, a 30 de novembre aquestes llancen uns beneficis de 326.900 euros, part dels quals es reinvertiran en obres de millora en el cementeri de Sant Josep, com es fa en els últims anys.

El Consell d'Administració també ha donat compte de les obres de millora realitzades en el cementeri de Sant Josep enguany i les previstes per a 2021, amb càrrec als beneficis que llança l'empresa mixta anualment, part dels quals es reinverteixen en el cementeri. Així, aquest 2020 tancarà amb dues intervencions per un valor total que supera els 127.500 euros i per al 2021 hi ha una altra inversió programada per 28.800 euros.

“Any rere any estem aconseguint millorar l'accessibilitat, dignificar les instal·lacions i atendre el valor patrimonial i emocional del cementeri de Sant Josep”, ha destacat l'alcaldessa i presidenta de l'Empresa Mixta Nou Cementeri, Amparo Marco, qui va supervisar recentment les noves obres de millora en el cementeri acompanyada de tècnics municipals. “Treballem des del 2015 perquè l'antic cementeri estiga en les millors condicions”, ha ressaltat.

Reparació de vials i millora del drenatge

Un dels projectes executats enguany, que va finalitzar al novembre, es va centrar en la reparació de vials i millora del drenatge en el quadre vell. Amb un pressupost de 80.355 euros, ha permés renovar les canalitzacions de la zona i asfaltar diversos carrers, a més d'adequar l'entrada principal i instal·lar nous bancs en l'accés. A més, hi ha una obra valorada en 47.243 euros que està actualment en marxa, que correspon a la primera fase del Quadre 5 i San Pancracio (zona columbaires), consistent en l’adequació de voreres perimetrals, pavimentació, adequació d'escales d'accés, desguassos, col·locació de bancs nous i rampes d'accés a sepultures. Per al 2021 s'ha projectat la segona fase del Quadre 5, amb un pressupost de 28.800 euros, que contempla la pavimentació, la millora de voreres, de rampes d'accés i l'adequació de murs perimetrals.

Noticias relacionadas

next