quan i on són les obres

Manual d'instruccions per als espectadors del festival de teatre MUT!

27/09/2019 - 

CASTELLÓ. Castelló es transforma en l’escenari del millor teatre de la mà del MUT!, el Festival Internacional d’Arts Escèniques sense Text. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i altres membres de l’equip de govern han assistit aquest divendres a l’espectacle inaugural de la mostra Silence, una peça de la companyia polonesa Teatre de Biuro Podròzy. Aquesta obra s’emmarca dins de la temàtica de la immigració, sobre la qual versarà l’edició d’enguany. Silence és un dels plats forts del festival, ja que es tracta d’un espectacle inèdit a Espanya. Prèviament, la primera vesprada del MUT! ha portat fins als carrers del centre, la peça de teatre itinerant Arrived, una obra d’allò més boja que farà riure i gaudir el públic.

Ruiz, ha volgut convidar a tots els castellonencs, castellonenques i visitants a “acostar-se als cinc escenaris a l’aire lliure per a gaudir, i alhora, reflexionar i aprendre amb aquestes 22 obres de teatre sense text”. L’edil també ha destacat que “volem que el festival d’arts escèniques arribe al màxim públic possible, per això hem programat diferents propostes teatrals i formats per a tots els públics i gratuïts”.

Però la verdadera celebració del MUT! 2019 arribarà dissabte amb un total de set obres diferents. El Passadís de les Arts acollirà a les 12.00h Wegenstreits dels austríacs Gäste D’Irrwisch. En la mateixa localització, a les 12.30h, serà el torn dels catalans Bucraá Circus amb El Gran Final, un homenatge generós a l’ofici de ser pallasso.

Per la seua banda, la Plaça de les Aules serà l’escenari d’un total de vuit passes (19.30, 19.50, 20.10, 20.30, 22.45, 23.05, 23.25 i 23.45h) de l’obra Mirando al Cielo dels andalusos Producciones Imperdibles. La funció de només deu minuts és l’espectacle andalús de dansa no flamenca més representat arreu del món.

Wegenstreits tornarà a les 18.00h als carrers del centre de Castelló. Aquests mateixos carrers, seran testimonis, a les 18.30h, de l’espectacle procedent de França Kamchàtka de Cia Kamchàtka. L’obra ha sigut guardonada amb el Gran Premi del Festival Internacional de Teatre de Carrer de Gant (Bèlgica).

Tot seguit, a les 19.20 i 21.00h i a la plaça Hort dels Corders, els castellonencs i les castellonenques gaudiran de l’espectacle itinerant Calor, de Jean Philippe de Kikolas. A les 20.00h, a la plaça Major, es representarà l’obra de circ De pas, dels catalans La Industrial Teatrera. En aquesta mateixa localització a les 22.30h, la companyia murciana Cia Uparte tancarà el dia gran del MUT! amb l’espectacle d’acrobàcies Áureo.

La programació continuarà diumenge d’11.45h a 20.00h amb els espectacles Ne Me Quitte Pas d’El Retrete de Dorian Gray, Three of a kind de The Primitives, Rojo de Mireia Miracle, Mira’t de Circ Pànic i l’espectacle de cloenda, Halab, de Sol Picó. La programació completa de dissabte i també de diumenge, així com els horaris i les localitzacions, es pot consultar al web del festival.

Noticias relacionadas

next