les famílies estalviaran 28 euros anuals 

Almassora elimina la taxa infantil dels espectacles culturals, gratuïts fins als 12 anys

21/10/2019 - 

CASTELLÓ. Almassora ha aprobat, en el ple de l'Ajuntament d'aquest dilluns, la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per servei d'espectacles per actuacions musicals, de cinema i de teatre per a eliminar les entrades per al públic infantil. Després de l'aprovació, els xiquets i xiquetes d'Almassora tindran accés gratuït fins als 12 anys a tota la programació cultural que realitze el consistori.

Així ho ha confirmat l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, com a mesura per a potenciar la participació dels més xicotets en la programació cultural municipal, departament que dirigeix Javier Mollá. La primera edil ha assenyalat que teatre, monòlegs o qualsevol altre espectacle amb tarifa establida passa a ser gratuït per a menors de 3 a 11 anys, de manera que desapareix l'epígraf Infantil de l'ordenança.

Aquest fet comporta també una modificació de l'ordenança en l'apartat dels bons anuals de teatre i cinema familiar. Així, les famílies estalviaran els 28 euros anuals que pagaven pel carnet infantil de teatre i cinema i els 42 euros en el cas de la versió digital. A partir de l'entrada en vigor dels canvis, el pagament per assistència a espectacles de teatre i monòleg començarà als 12 anys, amb 7, 10 o 12 euros en funció del caixet de l'actuació contractada.

En aquest sentit, cal recordar que la modificació de l'ordenança inclou l'eliminació de les taxes per espectacles cinematogràfics. “Qualsevol veí o veïna d'Almassora podrà gaudir d'una vesprada de cinema de manera gratuïta sense haver de desplaçar-se a un altre municipi”, segons el regidor de Cultura.

A més, l'Ajuntament d'Almassora manté la tarifa per a persones en situació de desocupació. Inclou tota la programació cultural de l'Ajuntament (obres de teatre familiar, teatre adult o monòleg, actuacions musicals, concerts i la versió digital) a un preu únic de 4 euros.

D'altra banda, el ple ordinari de setembre permetrà l'adhesió al conveni entre la Generalitat Valenciana i les entitats gestores dels sistemes integrats de gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics, així com la denominació oficial de la plaça de la Molineta per al recinte reformat amb càrrec al concurs Som Ceràmica de la Diputació de Castelló.


Noticias relacionadas

next