Almassora inicia la retirada de residus il·legals en el pròxim circuit de bicicletes

18/02/2023 - 

CASTELLÓ. L'empresa castellonenca Servicios Montebel S.L. ha començat aquesta setmana la retirada dels residus il·legals trobats en la parcel·la corresponent al pròxim circuit de bicicletes d'Almassora. La mercantil, amb un pressupost total de 84.954 euros, té un mes de termini per a retirar els abocaments i netejar la zona amb l'objectiu de poder iniciar la construcció de la instal·lació esportiva per a BMX, adjudicada a l'empresa alacantina Pumptrack Park S.L .per 205.579 euros i cofinançada al 50% amb els fons FEDER de la Unió Europea.

Després de l'aparició d'un antic abocament de residus, el consistori ha hagut d'assumir aquest cost afegit per a poder realitzar l'actuació pressupostada del circuit al costat del barri de Fàtima. La firma adjudicatària, que va presentar oferta econòmica per 3.000 euros menys que el preu màxim de licitació, ja treballa en un espai que aconseguirà un total de 1.500 metres cúbics durant el mes que té fixat la mercantil per a la retirada de tots els abocaments apareguts en la zona.

Els treballs previs per a la instal·lació de la pista esportiva entre l'avinguda José Ortiz i els carrers les Alqueries i Morella van traure a la llum totes les deixalles enterrades sense autorització fa anys. Aquesta situació de risc mediambiental ha començat a solucionar-se aquesta setmana amb la intervenció de Montebel, que eliminarà aquests elements depositats any rere any amb l'extracció i el seu corresponent transport a un abocador legal. A més, la signatura emplenarà el fons i compactarà la zona amb material adequat i les mesures de seguretat oportunes.

L'empresa, en els seus primers dies de treball, ja ha trobat deixalles com a pneumàtics, rajoles, ferralla, restes d'obra i peces de diferents electrodomèstics. L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha visitat l'inici de les labors aquesta setmana al costat del nou col·legi de Santa Quitèria. “Aquests actes de vandalisme han retardat les obres del circuit ‘pump track’, però nosaltres sí que donarem el tractament que necessiten els residus i farem de Fàtima un barri millor”, ha afirmat la primera edil.

Les obres del propi circuit BMX, amb un termini d'execució de tres mesos, estan adjudicades per 205.579 euros cofinançats al 50% entre el consistori i els fons europeus. L'Ajuntament d'Almassora va haver de traure per segona vegada a concurs públic el projecte, ja modificat, per a assegurar la construcció durant aquest any. La pista ocuparà un total de 1.912,66 metres quadrats amb prop de 270 d'ells destinats a boxs continus. 

Noticias relacionadas

next