la música de banda també cobrarà protagonisme

Castelló celebra el 9 d'Octubre amb un homenatge a les escriptores valencianes

30/09/2021 - 

CASTELLÓ. La presentació del llibre Les Nostres Escriptores. Les veu oblidades de les lletres valencianes, serà el primer dels actes organitzats pel Consell a la capital de la Plana amb motiu de la celebració del 9 d'octubre. Es tracta d'una obra, amb text de Rosa Roig Celda i il·lustracions de Manola Roig Celda, que fa un repàs a la trajectòria i la biografia de 23 dones escriptores valencianes. Des de Presidència de la Generalitat Valenciana s'ha apostat per a treure-les de l'oblit amb la publicació d'aquesta obra que forma part d'una sèrie de llibres editats per a visibilitzar el paper de les dones: Les Nostres Reines i Les Nostres Compositores.

L'acte de presentació de Les Nostres Escriptores serà divendres 1 d'octubre, a les 19’30h, a la Casa dels Caragols de Castelló.

D'altra banda, el divendres 8 d'octubre a les 19’00h tindrà lloc un concert organitzat per la Federació de Societats Musicals. Serà a la plaça Sète del Grau de Castelló que coincidirà amb l'arribada dels vaixells d'Escala a Castelló. Les bandes que actuaran, seleccionades per la Federació de Societats Musicals són l'Associació Musical Vall d'Albense, la Unió Musical la Pobla de Tornesa i la Unió Musical ‘Mestre Gargori’ de Castelló. En total uns 75 músics.

Per últim, aqueix mateix dia es dispararà un castell de focs amb la col·laboració de l'ajuntament de Castelló. Serà a les dotze de la nit al carrer Carmen Noguera Valero, darrere del recinte del Mercat del Dilluns.

Noticias relacionadas

next