CASTELLÓN. La Fundació per a l'eficiència energètica de la Comunitat Valenciana (Fundació f2e) i el Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló (CTAC) han organitzat una nova edició de les jornades 'Castelló Renova’t'. En aquesta ocasió se celebraran dues jornades tècniques sobre eficiència energètica en edificació i urbanisme sostenible, que es realitzaran els dies 15 i 31 d'octubre de 2018 en el saló d'actes del ITC i en l'edifici Consell Social FUE de la Universitat Jaume I respectivament, amb un aforament màxim de 160 assistents per a cada jornada.
L'objectiu de les jornades, dirigides a arquitectes, agents de la propietat, enginyers, administradors de finques i professionals del sector de la construcció, entre uns altres; és formar i conscienciar sobre la "necessitat" d'iniciar un procés de rehabilitació dels edificis que conformen el parc immobiliari de Castelló, tenint en compte criteris d'eficiència energètica i de sostenibilitat mediambiental.
Segons destaca la mateixa UJI, el 55% del parc d'habitatges de la Comunitat Valenciana és anterior a 1980 i d'aqueixos habitatges fins i tot el 8% és anterior a 1940. És a dir, la gran majoria del parc immobiliari s'ha construït sense normes d'edificació que tingueren en compte el consum energètic d'aquests immobles. "A més, les actuacions en matèria de rehabilitació a nivell estatal són més baixes que en la resta d'Europa", destaquen des de la institució. Açò es deu, afegeixen, al fet que a Espanya al voltant del 65% dels habitatges corresponen a habitatges situats en blocs d'edificis enfront d'un 35% d'habitatges unifamiliars, la qual cosa implica una major complexitat en el procés.
Per a aquestes jornades, gratuïtes i obertes a tècnics i públic en general, han confirmat la seua presència organitzacions i empreses com: Oppidum energia, Daikin, Nedgia Cegas (Grup Naturgy), Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), Institut de Recerca Deltares (Països Baixos), ASTER (Associació d'Emilia-Romagna per a la innovació i la transferència de tecnologia), Universitat LA TEUA Delft (Països Baixos), Universitat de Bologna, ITECON, Bipolaire Arquitectes, Institut Valencià de l'Edificació (IVE), Ajuntament de Nules, Ajuntament de Castelló, Ajuntament de Barcelona i Paisatge Transversal, entre altres.
La Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte "impulsar l'actuació en el camp de l'eficiència energètica" a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d'iniciatives empresarials i promoció de projectes d'innovació.