CASTELLÓ. La FAMPA Castelló Penyagolosa denuncia que la Conselleria d'Educació ha "impedit l'oferta d'aules en valencià en zones castellanoparlants, malgrat que la consulta a les famílies ho avalava. Aquesta decisió discrimina, una vegada més, la llengua pròpia i vulnera els drets lingüístics de l'alumnat. Davant aquesta situació, exigim la retirada immediata de la normativa i la suspensió del procés imposat en els darrers mesos".
Diversos centres de zones castellanoparlants han rebut instruccions de no oferir aules en valencià, tot i que la consulta havia determinat que calia fer-ho. Això evidència “una aplicació discrecional de la norma, una interpretació a la carta d'una normativa que discrimina, com ja és habitual, el valencià”, ha denunciat Pep Albiol, president de FAMPA Castelló Penyagolosa.
Una regulació "innecessària"
Aquesta nova regulació és "innecessària, no ha estat demandada per la comunitat educativa i, en la pràctica, és impossible d'aplicar per la manca de mitjans i de planificació". La FAMPA Castelló Penyagolosa ja va advertir fa un any que aquest canvi normatiu "no milloraria el sistema educatiu, sinó que l'empitjoraria". “Aquesta normativa no feia falta, ningú l'havia demanada. Estàvem en un sistema educatiu on es garantia que tot l'alumnat acabaria l'etapa obligatòria amb suficients coneixements de valencià, castellà i anglés. Ara, en canvi, la Conselleria ha generat un problema on abans hi havia equilibri”, ha afirmat Albiol.
Per tant, exigim a la Conselleria que "rectifique, que siga més empàtica amb les famílies i que garantisca una educació equitativa per a tot l'alumnat, respectant els drets lingüístics i educatius". “Demanem la retirada d'aquesta normativa i que es deixe sense efecte tot aquest procés que estem patint els darrers mesos”, ha conclòs el president de la FAMPA Castelló Penyagolosa.