Hoy es 30 de mayo y se habla de

el portaveu a la diputació, david guardiola, exigeix "accions i resultats"

Compromís demana mesures efectives de suport a la ceràmica davant el "fracàs" del pla del Consell

17/01/2024 - 

CASTELLÓ. El sector ceràmic a les comarques de Castelló necessita ajuda, i “amb cartes al Ministeri, no es solucionarà la situació actual”. El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha demanat a la presidenta provincial que “abans d’enviar cartes a Madrid i sol·licitar reunions amb els ministeris, es necessiten accions i resultats des del Consell”, i el Pla Exprés de Mazòn “no ha estat a l’altura que es necessita, davant els resultats i deteriorament econòmic del sector ceràmic”.

Guardiola ha recordat a la Presidenta que “les competències en indústria són de la Conselleria i cal reivindicar a qui té les competència, i no llançar acusacions, si abans no s’ha fet la feina”. I és que el Plà Exprés que va anunciar Mazón el passat mes de setembre per recolzar el sector ceràmic s’ha quedat “curt”, davant les promeses que es van fer de triplicar la part no reemborsable de les distintes línies d’ajuda i suport de l’Institut Valencià de Finances (IVF).

Per això, la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Àlvaro, ha presentat una proposició no de llei en les Corts amb què insta el Consell a augmentar les línies d’ajuda a la ceràmica de forma que s’adapten a les condicions de crisi sense precedents que està patint el sector ceràmic valencià.

Àlvaro ha reclamat que “davant de la insuficiència manifesta del ‘Pla exprés’ de Mazón, que no ha obtingut ni de lluny els resultats esperats ni ha aconseguit pal·liar la crisi del sector, cal una revisió profunda de les línies que s’oferten i de forma immediata per tal de fer-les més atractives a la indústria ceràmica”.

Proposta

Per últim, Guardiola ha reclamat a la presidenta que “alce la veu també davant del seu Consell i done suport a l'increment d'ajudes autonòmiques i provincials davant d'una crisi que afecta severament a la província”.

Des de Compromís “reclamem que la Generalitat Valenciana vaja més enllà i revise les línies de suport que actualment s’estan oferint al sector ceràmic de manera que siga més fàcil a les empreses adherir-se a elles i sobretot, menys onerós”, ha apuntat Guardiola.

La proposta passa per augmentar el Tram No Reemborsable associat a les línies d’ajuda a la ceràmica de forma que s’adapten a les condicions de crisi sense precedents que està patint el sector ceràmic valencià. A més d’estudiar de forma immediata una rebaixa i/o bonificació dels interessos que percep l’IVF en les sol·licituds associades a les línies d’ajuda a la ceràmica de manera que estes ajudes resulten atractives i menys oneroses per a les empreses del sector del taulell que les necessiten.

Noticias relacionadas

next