Marcel Ortega va anunciar la seua EXCEDÈNCIA en agost

Compromís demana cobrir la plaça de direcció de la banda de Castelló: "Està afectant la motivació dels músics"

23/11/2023 - 

CASTELLÓ. Compromís per Castelló ha presentat una moció per al pròxim ple municipal adreçada a garantir la normalitat laboral de la direcció de la Banda de Música Municipal de Castelló. L'objectiu principal és abordar les preocupacions existents sobre l'actual direcció després de l'excedència de Marcel Ortega Martí i que el subdirector assumira de manera provisional aquest paper. 

El regidor de la formació valencianista, Pau Sancho, ha declarat que la Banda de Música Municipal "ha passat de ser una agrupació musical per a convertir-se en un veritable emblema de la ciutat de Castelló" i que aquesta "contribueix significativament a les festes i celebracions locals, portant la música a la comunitat a través de concerts solidaris i programes educatius". Sancho assegura que la situació actual, amb l'excedència del director titular, Marcel Ortega Martí, i altres qüestions laborals, "ha generat una situació insostenible".

D'acord amb les declaracions del regidor de Compromís a l'ajuntament, en la moció destaquen la importància de mantenir la continuïtat i la qualitat de la Banda de Música Municipal, ja que la consideren un patrimoni cultural de gran valor per a la ciutat. "Volem reivindicar el paper de la banda com a element de cohesió, a més del seu calendari ric en actuacions programades i la seua participació activa en iniciatives educatives". Sancho ha assenyalat que "després de l'excedència de Marcel Ortega, s'ha experimentat una manca de direcció permanent, amb el subdirector assumint de manera provisional aquest paper". Tot i que, segons el regidor, aquesta situació és comprensible a curt termini, "és urgent de nomenar un director o directora permanent" per a garantir la continuïtat de les activitats de la Banda.

A més a més, Sancho ha manifestat que la seua intenció és atendre a altra qüestió delicada que es va fer pública a través d'un comunicat dels sindicats CSIF i UGT, que denunciava un "tracte agreujant i ofensiu" cap a alguns membres de la Banda per part del subdirector. "Aquesta situació ha creat un ambient de tensió i malestar, afectant la motivació i el rendiment dels músics", ha assegurat Sancho.

Així, Compromís vol instar a l'Ajuntament a dur a terme una investigació exhaustiva dels fets denunciats pels sindicats i a prendre accions immediates per a abordar aquesta situació. "És fonamental restablir un clima de respecte i col·laboració dins la Banda de Música Municipal per assegurar la seua estabilitat", ha afegit Sancho. Finalment, el regidor ha expressat que Compromís dona el seu suport als treballadors i treballadores de l'Ajuntament que han experimentat un tracte ofensiu i ha reiterat que des de la formació exigiran el respecte a la institució de la Banda. "Demanarem mesures preventives per evitar casos semblants en qualsevol altre departament o secció de l'Ajuntament de Castelló", ha finalitzat.

Noticias relacionadas

next