aniran variant fins a març

El Museu de la Valltorta crea rutes temàtiques per a abordar la violència o l'art en l'antiguitat

10/11/2021 - 

CASTELLÓ. La sèrie de rutes temàtiques és una nova proposta organitzada pel museu de la Valltorta amb l’objectiu de fer una visita més monogràfica de l'espai. El disseny de les rutes passa per l’art en l’Edat dels Metalls, la recol.lecció, les tècniques artístiques en la Prehistòria, la violència, i la dona, entre altres propostes.

Els itineraris es duran a terme des de novembre fins març i es tracta de treballar el tema proposat a partir de les fonts gràfiques, és a dir els panells dels abrics d’art rupestre de les nostres terres. Per exemple, aquest proper cap de setmana - 13 i 14 de novembre - es durà a terme la ruta temàtica, L’ art en l’Edat dels Metalls. Es visitarà la Cova Pere Tomàs (Atzeneta del Maestrat), la cova del Morral o Serradassa (Vistabella del Maestrat) i l’abric del Castell (Vilafamés). L’objectiu és inundar al visitant de l’art esquemàtic i dels petròglifs, mostres artístiques posteriors a  l’art rupestre llevantí. 

La segona ruta que s’oferira serà sobre el tema de la recol.lecció i està prevista per a l’últim cap de setmana de novembre. En tots els casos, cal reservar per a poder participar perquè la capacitat dels abrics d’art rupestre és limitada. 

Noticias relacionadas

next