cada setmana un nou espectacle

El Paranimf es reinventa amb videocreacions de teatre, dansa o circ

7/05/2020 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I, en el marc del projecte UJI-encultura, posa en marxa una nova proposta anomenada 'Paranimf en parèntesi' amb l’objectiu de continuar amb el seu compromís de suport a la cultura universitària i de foment de les arts escèniques malgrat l’actual situació de confinament per l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del coronavirus.

Es tracta d'un cicle d’activitat a distància, un canal telemàtic que es mantindrà mentre dure el confinament i la presència de públic en aquest espai no es puga dur a terme amb totes les garanties de salut. "Des que es va decretar l’estat d’alarma, sentim no poder oferir amb normalitat les nostres activitats al Paranimf, i mentre no puguem trobar-nos amb el caliu de contacte de proximitat dins d’un mateix espai, no volem perdre la relació amb la gent que ha fet del nostre servei un refugi cultural de referència durant aquests anys", ha destacat Toni Valesa, director de programació del Paranimf.

A partir del divendres 8 de maig de 2020 s’afegiran setmanalment càpsules escèniques i peces breus, en format microteatre, realitzades per creatius de proximitat per a aquest nou projecte. Els continguts seran música, dansa, teatre, titelles, circ o monòlegs. També està previst obrir trobades amb el públic per a comentar les peces amb els protagonistes de les creacions. Cada peça estarà en obert una setmana, començarà els divendres fins al següent dijous que serà el darrer dia de la peça per a donar pas a la següent. Eixe darrer dia d’exposició serà la trobada amb el públic a través de directes en Facebook o Instagram.

La primera entrega al públic consistirà en uns esquetxos aptes per a tota la família creats per Panchi Vivó des del seu refugi vital sota el títol The patetics buffons & friends.

"Aquesta iniciativa, a més de fer arribar continguts culturals en línia a les cases, també és una acció per a donar suport al col·lectiu de gent que es dedica a la creació, molt sensible al moment que vivim i que, per la peculiaritat del seu treball, es troba en una situació delicada fins que es reprenguen les activitats amb públic en directe", destaca Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals.

Recomanacions cinematogràfiques 

A banda del cicle 'Paranimf en parèntesi', setmanalment es recomanen pel·lícules o esdeveniments interessants acords amb la línia de programació habitual als quals es pot  accedir per les diferents plataformes en streaming legals. A més, des de l’Aula de Cinema s’han posat en marxa les activitats de 'Sessió Contínua', cicle organitzat conjuntament amb l’Associació Cultural Sessió Contínua, i amb la direcció de Pilar Ramo i Nacho Badenes, que pretén visibilitzar l’audiovisual del curtmetratge local i provincial i crear xarxes de col·laboració. Per a això, ha presentat un programa amb diversos curtmetratges que han participat en algun moment en les tres primeres temporades.


Noticias relacionadas

next